Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 665 kJ / 6 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,65 g |
Tuky | 386,80 g |
Vláknina | 47,00 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 756 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 530,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce, cukr, esenci, olej vyšleháme do pěny.
Krok 2: Prosijeme mouku s práškem do pečiva a obě kakaa.
Přisypeme k vaječné směsi a na malé obrátky dobře zapracujeme. Krok 3: Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, nebo vystříkáme sprejem na pečení, nebo použijeme pečící papír. Krok 4: Těsto rovnoměrně nalijeme do formy, zarovnáme a dáme péct na 20 až 30 min.
Po této době vyzkoušíme upečenost vpichem špejle. Krok 5: Mezitím, než se upeče korpus, dáme do kastrolku smetanu s rozlámanou čokoládou a necháme za občasného míchání pozvolna rozpustit. Jakmile se rozpustí, dáme stranou. Krok 6: Připravíme půl hrnku kávy, ve kterè dobře rozmícháme rýžový sirup. Krok 7: Upečený korpus jemně propícháme vidličkou a pomocí plastové lahvičky s víčkem, ve kterém jsou dírky, korpus důkladně provlhčíme. Krok 8: Následně hned rozetřeme pomocí špachtle marmeládu, zarovnáme až do krajů a polijeme připravenou polevou. Krok 9: Nyní už stačí vydržet aspoň do druhého dne, aby se moučník mohl v lednici důkladně rozležet. I poleva potřebuje trochu času na to, aby ztuhla.
Přisypeme k vaječné směsi a na malé obrátky dobře zapracujeme. Krok 3: Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, nebo vystříkáme sprejem na pečení, nebo použijeme pečící papír. Krok 4: Těsto rovnoměrně nalijeme do formy, zarovnáme a dáme péct na 20 až 30 min.
Po této době vyzkoušíme upečenost vpichem špejle. Krok 5: Mezitím, než se upeče korpus, dáme do kastrolku smetanu s rozlámanou čokoládou a necháme za občasného míchání pozvolna rozpustit. Jakmile se rozpustí, dáme stranou. Krok 6: Připravíme půl hrnku kávy, ve kterè dobře rozmícháme rýžový sirup. Krok 7: Upečený korpus jemně propícháme vidličkou a pomocí plastové lahvičky s víčkem, ve kterém jsou dírky, korpus důkladně provlhčíme. Krok 8: Následně hned rozetřeme pomocí špachtle marmeládu, zarovnáme až do krajů a polijeme připravenou polevou. Krok 9: Nyní už stačí vydržet aspoň do druhého dne, aby se moučník mohl v lednici důkladně rozležet. I poleva potřebuje trochu času na to, aby ztuhla.
Zveřejněno 9. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový vláčný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5GX
Moje poznámka
Bezlepkový vláčný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5GX
Nejnovější recepty
Turecká vejce
Přidáno před 24 minutami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno před 15 hodinami
Segedín z trouby
Přidáno před 18 hodinami
Měkké banánové sušenky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí maso s houbami a brokolicí
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
trdlo před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
ZuzkaBob před 8 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
horackovapetra před 12 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 12 hodinami
Šlehačkový koláč s jablky
knihomolka před 12 hodinami
Nejmilejší koprovka
Hanina65 před 13 hodinami
Langoše z jogurtu
lunav1 před 14 hodinami
Bábovka se strouhanými jablky
BaoAn před 15 hodinami
Langoše jednohubky
lunav1 před 15 hodinami
Krkovička z trouby
stepankovasarka před 15 hodinami
Tématické fráze:
výborný bezlepkový moučník,
dobrý bezlepkový moučník,
bezlepkový moučník bez mouky,
bezlepkových moučníky,
bezlepkovy vláčným piskot,
belepkový moučník,
vláčný moučník,
bezlepkovy moušnik recepty,
bezlepkových moučníky recept,
bezelpkové moučníky,
bezlepkové recepty top recepty,
bezlepkových moučnik,
bezlepkovy moucnik z 10 vajec,
moučník z psyllia,
moučník z psylia,
bezleptový moučník
Suroviny:
vejce,
cukr třtinový,
mouka,
kakao,
kakao hořké,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
esence vanilková,
sirup rýžový,
marmeláda,
smetana,
čokoláda na vaření
Komentáře (2)