Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sekaná - jemná

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 240 kJ /
1 491 kcal
Bílkoviny226,08 g
Tuky62,34 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 9,63 g
Sůl23,83 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše, mimo kmínu, zamícháme, ještě projedeme ponorným mixérem, dáme do hnětače a pořádně uhněteme. Krok 2: Vytvoříme šišku, kterou posypeme kmínem, dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi hodinu. V průběhu pečení poléváme vypekem. Krok 3: Po upečení ji zabalíme do alobalu, necháme chvilku odpočinout a potom nakrájíme na plátky. Pokud nemáte hovězí, tak dáte 1 kg vepřového masa.

Zveřejněno 21. 10. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sekaná - jemná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p3NN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sekaná - jemná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p3NN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

pavelk: tak já tolik sekaných najednou nedělám, stačí mi ta pekárna :-)

zdenka.s: i peču v pekárně, mám tu recept:
https://www.toprecepty.cz/recept/52297-jemna-sekan...
v receptu mám zahuštění troškou bezlepkové krupičky, místo ní se dá dát strouhanka, ale já ji už teď vlastně nezahušťuji vůbec, ono se to tak pěkně našlehá, že to není potřeba zahušťovat :-)

Lenunka : v pekárně jsem sekanou ještě nedělala, na jakém programu mícháte :-? a pečete v troubě nebo taky v pekárně ?

Lenunka: Kdybys si všimla strukturu sekané v doplněných fotkách, tak je zřejmé, že maso bylo jen pomleté. Zatím co tento recept je projetý i ponorným. Kdybych měl kutr, tak sekanou dělám v něm.<3

pavelk: dokážu si tam představit těch 800 + 200 g masa, co je uvedeno v surovinách:-)
Nedokážu si představit to množství na fotkách "projet" ponorným mixerem:-D

pavelk: pro regiment:-O:yes::yes::yes::yes::yes:

Lenunka: Dokážeš si představit dělat takové množství, viz nový fotka, v pekárně, nebo ručně?:-*

Eja57: já většinou dělám sekanou v domácí pekárně, taky to nechávám hodně promíchat před pečením a je to úplně jiné než míchané ručně :-)

Eja57: Ano, i to je dobrý způsob, naplácat sekané na zadek.:-D:-K

Líbí se mi ten postup zpracování mletého ( i tom, že tam není žádná houska) - babička mne vždycky učila s hotovou hmotou na sekanou mlátit o prkénko/pracovní desku nebo při menším množství přehazovat mezi dlaněmi, vyžene se z ní vzduch a dobře drží...ten hnětač asi funguje úplně jinak ale dle foto hodně dobře:yes:
Já tedy dělám sekanou podle babičky doteď, jen 50x opravdu ne;-(...tak 10x s ní praštím a dost:-D

yanull: :-) Děkuji. Na zpracování mletých mas si dávám obzvlášť záležet. Pokud míchám směs na sekanou, mozaiky a nebo na klobásky, tak provedu zkoušku, a to tak, že ze směsi odeberu kousek, vytvaruji placku a nalepím si ji na dlaň. Pokud vydrží viset déle než 10 vteřin, je směs řádně promíchaná, a nemusí být v ni žádné hovězí.

Sekaná s hovězím masem se mi zdá více šťavnatější a hezky váže. Tato má pěknou strukturu. Je vidět, že je dobře propracovaná :yes::-K

Tématické fráze:
domaci sekana, jemná sekaná recept, jemná domácí sekaná, domácí jemná sekaná recept, domací sekaná recept, recept na domaci sekanou, domácí sekaná postup, domaci jemna sekaná, jemná domácí k sekaná recept, postup domaci na sekanou, postup na domácí sekanou, jemná domácí sekaná recepty, domací sekaná jemná recept, z mletyhop delat na sekanou, masala a sekaná, recept sekana v domaci pekarne, sekaná recept, domácí sekaná jemná, recepty na domácí sekanou, domacisekana-postup

Suroviny:
maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, česnek, majoránka, vejce, kmín celý, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu