Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 435 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,68 g |
Tuky | 13,06 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 193,95 g |
Postup přípravy
Do misky dáme povidla, přidáme do nich mléko a malinko cukru a rozšleháme to na omáčku. Přidáme skořici (rovnou lžičku), lžičku medu a vešleháme. Vznikne světlehnědá omáčka. Krok 2: Dále uděláme bramborové těsto, stejné jako na knedlíky a z něj vytvarujeme dlouhou tenkou šišku, tu rozkrájíme na 3-4 cm kousky (nočky) a uvaříme je ve vroucí vodě. Hotové jsou, když vyplavou. Krok 3: Noky dáme na talíř, polijeme připravenou omáčkou, posypeme strouhanou čokoládou, oříšky a zdobíme šlehačkou. Krok 4: Pro začínající kuchařinky recept na bramborové noky: 500 g brambor, vařených ve slupce, 200-250 g hrubé mouky, 1 vajíčko nebo 2 žloutky a špetka soli. Vychladlé brambory vařené ve slupce nastrouháme najemno, přisypeme 200 g mouky (většinou toto množství stačí), malinko přisolíme, vyklepneme vejce (nebo dáme 2 žloutky) a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme tenký dlouhý váleček, který nakrájíme na asi 4 cm dlouhé kousky, které vaříme v předem připravené vroucí vodě. Když nočky vyplavou, jsou hotové.
Zveřejněno 3. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkáčová povidlovka s bramborovými noky podle Josefa Náhlovského
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rO8E
Moje poznámka
Švestkáčová povidlovka s bramborovými noky podle Josefa Náhlovského
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rO8E
Nejnovější recepty
Banánové muffiny
Přidáno před 35 minutami
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 16 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 16 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné masové koule v grilu
Glapet před 27 minutami
Bezlepkové zelné placky - zelňáky
martdol@seznam.cz před 32 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Sehrezada před 54 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Lenkapece před 59 minutami
Kokosová buchta, politá smetanou
Kikina2 před 1 hodinou
Sýrový bulgur
TondaJ před 3 hodinami
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 5 hodinami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 5 hodinami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
toasty nahlovsky,
gnocchi na sladko recept,
plněné taštičky podle náhlovského,
švestková omáčka podle náhlovského
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
mouka,
povidla švestková,
mléko,
cukr,
skořice mletá,
čokoláda,
oříšky,
šlehačka
Komentáře (13)