Postup přípravy
Zveřejněno 24. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk9R
Moje poznámka
Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk9R
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 11 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 7 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 10 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 12 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 14 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 15 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 16 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 16 hodinami
Tématické fráze:
zabijačkové recepty,
zabíjačkové speciality recepty,
zabijackove speciality,
zabijačkové zelí,
žitný ostrov,
zabíjačkové speciality-recepty,
slovenské speciality recepty,
žitný ostrov slovensko,
recepty na zabijačkové speciality,
zabijacka recepti,
recepty na zabíjačku,
recepty na zabíjačku,
zabíjačkové speciality recept,
zabijačkové zelí recept,
zabíjačkové pečené maso,
pecene maso zabojackove,
slovenské zabijačkové speciality,
recepty zabíjačkových specialit,
recept na zabijačkové speciality,
speciality zabíjačka
Suroviny:
kosti vepřové,
plecko,
sůl,
česnek,
voda,
brambory,
kmín celý,
cibule
Komentáře (15)
Peču takto ořez dost často, ještě jemně posypu mletou paprikou - kosti se dají koupit v řeznictví.
(Veľký) Žitný ostrov (maď. Csallóköz) je najväčší riečny ostrov v Európe a zároveň je najväčšiou zásobárňou pitnej vody v strednej Európe[1].
Na juh od neho sa nachádza tzv. Malý Žitný ostrov.
Ale toto sa varí všade pri zabíjačkách, nielen v rodine M.
Výraz "žiný" mi nic neříká
A čím se takto pečené maso či ořezy liší od jinde pečeného masa?
Myslím, že to není žádná krajová ani rodinná specialita, ale běžně používaný způsob úpravy.