Ořechové rohlíčky s krémem
Ořechové těsto ozdobené kakaovým krémem, a to vše schované pod čokoládovým pláštěm – nezní to skvěle? Tyto rohlíčky vás jistě přesvědčí o tom, že se bez nich letošní Vánoce zkrátka neobejdou.
Suroviny pro 50 kusů
50kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 39 148 kJ / 9 357 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,32 g |
| Tuky | 602,94 g |
| Vláknina | 58,20 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,34 g |
| Sacharidy | 821,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 140 °C. Plechy vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: 1. recept:
Z mouky, cukru, vajec a mletých ořechů zpracujeme těsto a necháme 1 hodinu v chladnu odpočinout. Pokud by bylo řidší, přidáme ořechy (záleží, jak jsou velká vejce). Krok 3: Potom z těsta ručně tvarujeme menší rohlíčky. Při tvarování se těsto trošku lepí, tak je dobré namáčet a omývat ruce. Krok 4: Rohlíčky ukládáme na plech vyložený pečicím papírem trochu dál od sebe, protože nabydou. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a na 140 °C pečeme do zrůžovění a do doby, kdy jdou lehce sejmout z pečicího papíru. Krok 6: Po vychladnutí nastříkáme krém a máčíme v čokoládové polevě. Krok 7: Rohlíčky můžeme upéct 14 dnů předem a, když potřebujeme, ozdobíme krémem a polevou. Druhý den jsou vláčné. Krok 8: Krém: Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí šlehačem rozšleháme a podle chuti zašleháme rum. Krok 9: Poleva: Tuk rozpustíme, přidáme rozlámanou čokoládu a mícháme, až se rozpustí. Přidáme kakao a vymícháme dohladka. Krok 10: Polevu je lepší připravit den předem a druhý den rozpustit ve vodní lázni. Krok 11: 2. recept:
Použijeme pouze jiné suroviny, postup zpracování těsta a pečení je stejný. Krok 12: Vychladlé slepujeme marmeládou a žíháme čokoládovou polevou.
Z mouky, cukru, vajec a mletých ořechů zpracujeme těsto a necháme 1 hodinu v chladnu odpočinout. Pokud by bylo řidší, přidáme ořechy (záleží, jak jsou velká vejce). Krok 3: Potom z těsta ručně tvarujeme menší rohlíčky. Při tvarování se těsto trošku lepí, tak je dobré namáčet a omývat ruce. Krok 4: Rohlíčky ukládáme na plech vyložený pečicím papírem trochu dál od sebe, protože nabydou. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a na 140 °C pečeme do zrůžovění a do doby, kdy jdou lehce sejmout z pečicího papíru. Krok 6: Po vychladnutí nastříkáme krém a máčíme v čokoládové polevě. Krok 7: Rohlíčky můžeme upéct 14 dnů předem a, když potřebujeme, ozdobíme krémem a polevou. Druhý den jsou vláčné. Krok 8: Krém: Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí šlehačem rozšleháme a podle chuti zašleháme rum. Krok 9: Poleva: Tuk rozpustíme, přidáme rozlámanou čokoládu a mícháme, až se rozpustí. Přidáme kakao a vymícháme dohladka. Krok 10: Polevu je lepší připravit den předem a druhý den rozpustit ve vodní lázni. Krok 11: 2. recept:
Použijeme pouze jiné suroviny, postup zpracování těsta a pečení je stejný. Krok 12: Vychladlé slepujeme marmeládou a žíháme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 27. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechové rohlíčky s krémem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0WD
Moje poznámka
Ořechové rohlíčky s krémem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0WD
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb II.
Penkapa před 5 minutami
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 17 hodinami
Tématické fráze:
ořechové rohlíčky,
rohlíčky s pařížským krémem,
ořechové rohlíčky z bilku,
čokoládové rohlíčky s krémem,
stříkané rohlíčky,
bílkové ořechové rohlíčky,
sněhové ořechové rohlíčky,
jádrové rohlíčky,
bílkové rohlíčky ořechové,
sněhové rohlíčky,
jádrové rohlíčky recept,
čokoládový krém na rohlíčky,
ořechové rohlíčky do formiček,
strikane orechove rohlicky,
ořechové rohlíčky recept,
krém na rohlíčky,
ořechové krémové rohlíčky,
krém do rohlíčků,
recept na ořechové rohlíčky,
rohlíčky ořechové
Suroviny:
cukr moučkový,
ořechy vlašské,
mouka hrubá,
vejce,
tuk 100%,
cukr moučkový,
kakao,
rum,
tuk 100%,
čokoláda na vaření,
kakao,
cukr moučkový,
ořechy vlašské,
mouka hrubá,
kakao,
vejce,
marmeláda,
poleva čokoládová
Komentáře (41)
A kdo brblal, má smůlu.
No, v postupu píšou: Po odpočinutí tvarujeme ručně menší rohlíčky,...
FUNGUJE TO
...tedy až na maličkost: cukr bez vody nerozpustíš a i ten nejjemněji mletý tzv. práškový nakonec skřípe mezi zuby; takže ten rum zmíněný jen tak mimochodem ("a podle chuti zašleháme rum") je nezbytný a přijde ho tam relativně hodně... Krém trošku připomíná náplň na likérové špičky a do něj se přidává voda, s tím, že suroviny se krátce povaří, aby se cukr rozpustil.
(a už úúúplně na okraj, místo: "Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout" bych volil slůvko: ...necháme vychladnout. Vím, je to detail, ale říká se, že čert se skrývá v detailu...
250 g 100% tuku (Omega, Iva, atd.)
150 g moučkový cukr
50 g kakaa
trošku rumu nebo aróma
Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí šlehačem rozšleháme a podle chuti zašleháme rum.
Mám plonkovní šlehač na odpis, tak to vyzkouším...
Neříkám tak ani tak, ale na má slova dojde