Domácí jaternicový prejt
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy. Budete mít lahůdku, která na chlebu chutná stejně dobře, ne-li lépe, jak paštika.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 396 kJ / 5 831 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1 056,15 g |
| Tuky | 160,50 g |
| Vláknina | 19,62 g |
| Cholesterol | 2,00 g |
| Sodík | 2,66 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 35,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme masox, část kuliček pepře, druhou část umeleme, všechny kuličky nového koření, hrst soli a opláchnuté maso. Uvaříme do měkka, nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku, společně s cibulí. Umeleme vše kromě jater.
Krok 2: Vývar přecedíme a vložíme do něj plátky veky. Dobře promáčenou veku umeleme, přidáme k masu společně se zbylým kořením a česnekem.
Krok 3: Dobře promícháme a ochutnáme, dochutíme a pak umeleme syrová játra. Vše smícháme dohromady a vložíme do pekáče vymazaného sádlem.
Krok 4: Pečeme až do zlaté kůrky. Zbytek zmrazíme v krabičkách.
Zveřejněno 22. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí jaternicový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnrB
Moje poznámka
Domácí jaternicový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnrB
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 12 minutami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 22 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 7 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 9 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 11 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 12 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 12 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 12 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 13 hodinami
Tématické fráze:
recept na domácí prejt,
příprava prejtu,
domaci prejt recept,
prejt recept,
domaci prejt,
placka do prejtu,
jaternicový prejt s bramborem,
koření do prejtu,
jak udělat prejt,
koreni na prejt,
veprovy prejt,
prejt,
zabíjačkový domácí prejt,
jaterniicovy.prejt,
domácí zabíjačkový prejt,
recepty z prejtu,
recept na obed z prejtu,
co podávat s domácím prejtem,
domaci zabijackovy prejt recept,
recpty na prejt
Suroviny:
maso vepřové,
játra vepřová,
bobkový list,
cibule,
česnek,
majoránka,
masox hovězí,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
veka,
voda
Komentáře (6)
janky3: "babička dávala masox i do sekané"
Za předpokladu, že sekanou dělala z masa, pak se při vší úctě obávám, že byla první s COVID-19 (ztráta čichu a chuti)