Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 479 kJ / 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,69 g |
| Tuky | 31,33 g |
| Vláknina | 14,88 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 3,60 g |
| Sůl | 8,84 g |
| Sacharidy | 28,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme dobleda nahrájanú cibuľu, pridáme huby a kratúčko orestujeme.
Zaprášime múkou, paprikou a pol minúty opäť za stáleho miešania restujeme. Krok 2: Zalejeme šťavou z kapusty, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, na kolieska narezanú klobásu a 15 minút na slabom plameni povaríme. Ak treba, dolejeme trocha vodou, aby kapustnica bola síce hustá, ale nie príliš. Krok 3: Potom po jednom na malej naberačke opatrne vylejeme do kapustnice vajcia a na slabom plameni necháme 3 min vrieť. Vypneme oheň, zakryjeme polievku a ešte 3 min necháme stáť. Krok 4: Potom servírujeme, pričom do každého taniera dáme 1 vajce. Podávame s chlebom.
Zaprášime múkou, paprikou a pol minúty opäť za stáleho miešania restujeme. Krok 2: Zalejeme šťavou z kapusty, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, na kolieska narezanú klobásu a 15 minút na slabom plameni povaríme. Ak treba, dolejeme trocha vodou, aby kapustnica bola síce hustá, ale nie príliš. Krok 3: Potom po jednom na malej naberačke opatrne vylejeme do kapustnice vajcia a na slabom plameni necháme 3 min vrieť. Vypneme oheň, zakryjeme polievku a ešte 3 min necháme stáť. Krok 4: Potom servírujeme, pričom do každého taniera dáme 1 vajce. Podávame s chlebom.
Zveřejněno 27. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustnica se ztracenými vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4XN0
Moje poznámka
Kapustnica se ztracenými vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4XN0
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 12 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 15 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 18 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 7 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 7 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 7 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 7 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 8 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 10 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
zelí kysané,
vejce,
houby sušené,
klobása,
cibule,
bobkový list,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř,
olej,
sůl
Komentáře (3)
Na Vianoce sa robí kapustnica len s trochou kapusty, inak je to čistá juška. Niekedy sa do nej dávali len huby a zahusťovala sa zápražkou robenou na masle, bez údeného, bez klobásy, lebo do 24 hod bol pôst. Len strúhané cesto sa do nej dávalo, neskôr tarhoňa.
Není to překlep? Myslím to množství
Běžně zelí pořádně vymačkám, překrájím, uvařím polévku a podle chuti přikyselím vymačkaným nálevem - jedná se o pár PL.