Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová pizza s brambory a slaninou

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 776 kJ /
1 381 kcal
Bílkoviny36,30 g
Tuky37,47 g
Vláknina9,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy219,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 30-40 minut kynout. Zlehka ho propracujeme a prsty do tenka vymačkáme (nebo válečkem vyválíme) na plech s pečícím papírem. Krok 2: Plát těsta potřeme osolenou zakysanou smetanou, rozmíchanou s rozetřeným stroužkem česneku a poklademe tenounkými plátky oloupaných brambor tak, aby se navzájem překrývaly. Brambory osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a posypeme lístky rozmarýnu. Krok 3: Než se rozehřeje trouba, pizza dokyne. Při 200°C pečeme asi 20-25 minut, pak pizzu řídce poklademe kousky plátků slaniny, natrhanou mozzarellou a asi 5-7 minut dopečeme.

Zveřejněno 28. 2. 2020

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/smetanova-pizza-s-bramb...

Brambory je třeba použít pevné, pěkné a nakrájet je na co nejtenčí plátky. Máte-li obavy, že se brambory nepropečou, můžete plátky napřed 1-2 minuty povařit ve vodě – a vychladlé dát na pizzu, ale my doma používáme plátky zcela syrové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová pizza s brambory a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDoz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová pizza s brambory a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDoz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Gabina: díky za zprávu :-K jsem ráda, že sis poradila. Syrové brambory používám mladé, jinak je také lehce předvářím.

Výborná, pekla jsem včera s menší úpravou. Zjistila jsem, že nemam zakysanou, tak jsem smíchala jogurt s mascarpone. Příště brambory trochu predvarim, pekla jsem déle a u těsta jsem měla pak tvrdší okraje. Těsto na pizzu jsem delala svoje (125 ml vody, 250 g mouky, sůl, trochu oleje, 7 g droždí).

vyskouším <3

Tématické fráze:
pizza s brambory a se zakysanou smetanou, pizza na bramboře, pizza ze zbytku brambor, video recepty pizza s brambory, picza ze zbytku brambor, pekarnomanie pizza

Suroviny:
voda, olej olivový, mouka hladká, cukr, sůl, droždí čerstvé, smetana kysaná, brambory, česnek, rozmarýn, olej olivový, sůl, pepř mletý, slanina, sýr mozzarella

Přidat fotografie receptu