Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čevapčiči III

Hodnocení receptu je 5,0 (106×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Čevabčiči je velmi jednoduchý pokrm, který servírujeme jako hlavní jídlo k obědu nebo k večeři. Na přípravu je tento pokrm rychlý a snadný, zároveň si na něm pochutnáme - prostě sen každé hospodyňky. Obvykle se podává s bramborem, cibulí a hořčicí.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 474 kJ /
1 069 kcal
Bílkoviny82,28 g
Tuky75,57 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 261 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy13,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, mletou paprikou, solí a pepřem. Krok 2: Vytvoříme válečky libovolné velikosti. Krok 3: Válečky vkládáme na rozehřátý olej (ne příliš rozpálený - válečky musí být ze všech stran stejnoměrně opečené). Krok 4: Opečeme je ze všech stran, zalijeme lžící vody a hned vypneme. Voda má omastkem jen probublat, ale ne stříkat. Krok 5: Mezitím ozdobíme talíř hořčicí, tatarskou omáčkou, nakrájenou cibulí a rajčaty. Krok 6: Čevabčiči podáváme s vařenými bramborami a poléváme šťávou.

TIP: Pokrmy z mletého masa

Zveřejněno 6. 3. 2009

Poznámka autorky mirca75

Lze připravit i den dopředu, válečky dáme na olejem potřený talíř, zakryjeme fólii nebo vlhkým ubrouskem a dáme do lednice. Pak už s tím jen hup na pánev a je to. Lze podávat i s chlebem. Dělám, když zbyde mleté maso a už ho nechci zamrazit;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevapčiči III

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpOg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevapčiči III

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpOg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (62)

mirca75: Tak logické a mě to nenapadlo. Děkuji a zdravím.

satelit: satelit: opečte obě várky, pak vložte vše do pánve a zastříkněte vodou. Nebo přeskládat hotové do pekáčku ( uchovat v teple ) a vodou zastříknout jen ty přípečky v pánvi

Když má čevabčiči na dvě pánve, tak v tom oleji s vodou už asi nejde smažit druhá várka? Jak to děláte.

vynikajúce!

:-)<3:yes:Krásná prezentace :-K

Jaký význam tam má ta lžíce vody?

dekuji za recept, priprava je rychla a moc nam vsem chutnaly vcetne ditete<3

Uvařila jsem a jsou výborné, děkuji.:yes:

Mutsynka: stačí 1 lžíce na celou pánev. To jen aby to probublalo. A neptáte se hloupě, je lepší se v životě na věci zeptat, než nevědět jak dál;-). Jsem ráda, že chutnalo.

mirca75: dobrý den. Prosím Vás, asi se ptám jako blbec, ale na každý váleček dám jednu lžíci vody nebo je na celou pánev 1 lžíce vody? já si nebyla jistá, tak jsem ji tam radši nedala vůbec :-D Ale i tak jsou výborný :-8:yes: děkuji

Čevapčiči jistě dobré , já ale vyzdvihnu tu krásnou prezentaci :yes::yes: a beru si příklad:-D to budou doma koukat :-K

Mě by zajímal taky ten salát na kraji talíře <3

Jednoduchý a dobrý recept - díky. Moc nám to chutná.:-K:yes:

Není té mleté papriky moc?

Opět se vracím k tomuto receptu, nemá chybu a vždy si celá rodinka pochutná. Jednoduché, málo ingrediencí a rychlé. Bodík už byl kdysi dávno:-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
cevapcici, cevabcici z mleteho masa, čevapčiči recept, cevapcici z mleteho masa, recept na čevapčiči, pravé čevabčiči, recept na výborné čevabčiči, jake maso na cevapčiči, čevapčiči recepty, pravé čevabčiči z mletého masa, recept cevapcici, čevabčiči recept, civapcici, čevapčiči nebo čevabčiči, čevabčiči, recept cevabcici, recepty cevapcici, pravé čevapčiči, lll, jake maso na cevabcici

Suroviny:
maso mleté, cibule, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, olej, rajče cherry, tatarská omáčka, hořčice, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu