Suroviny
Porce: 8 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 863 kJ / 1 879 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,55 g |
| Tuky | 75,59 g |
| Vláknina | 25,68 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 4,10 g |
| Sůl | 10,23 g |
| Sacharidy | 233,37 g |
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, olej (může být olivový), přidáme kvásek a zaděláme vlažným mlékem.
Přikryté těsto (váží 520 g) necháme na na teplém místě vykynout, pak promícháme a necháme kynout ještě jednou. Krok 2: Z dvakrát vykynutého těsta uděláme stejně velké kuličky (převážíme), podle toho, jak chceme rohlíky velké.
Každou kuličku rozválíme a srolujeme rohlík (rozdělím těsto na poloviny, z každé udělám 4 stejné dílky). Rohlíky pokládáme na plech vyložený papírem a přikryté necháme ještě půl hodiny kynout. Krok 3: Předehřejeme troubu na 200 °C. Nakynuté rohlíky potřeme teplým mlékem a posypeme podle chuti kmínem, semínky nebo mákem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 10 minut, pak snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme podle potřeby 5-7 minut. Pečte podle své trouby, čas uvádím orientační. Krok 4: Hotové rohlíky vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 17. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí rohlíky se špaldovou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L4Mv
Moje poznámka
Domácí rohlíky se špaldovou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L4Mv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 8 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 4 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 7 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 12 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 13 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 13 hodinami
Tématické fráze:
špaldová mouka recepty,
špaldové rohlíky,
domácí rohlík z hladké mouky,
domácí rohlíky z hladké mouky,
špaldova mouka-recepty,
domaci rohliky,
špaldová mouka recept,
správně nakynuté domácí rohlíky,
domácí rohlíky z hladke z hladké mouky,
housky se špaldovou moukou,
anglické rohlíky ze špaldové hladké z hladké mouky,
domácí rohlíky ne kynuti,
vyborne spaldove rohliky
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
mouka hladká,
droždí,
olej,
cukr krupice,
sůl,
mléko
Komentáře (5)
kolik se prosím dává mléka? V surovinách není uvedeno.
Jen malou připomínku k odměřování oleje - moje největší a opravdu hluboká polévková lžíce má 10 ml (= 10 g vody, proto to vím přesně), tak těch tvých 60 ml oleje bude spíš 6 lžic než 3.