Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes (rijet)

Hodnocení receptu je 5,0 (102×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 500 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 480 min + doba tuhnutí

500 min (20 min příprava + 480 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie483 kJ /
116 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy4,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pokrájíme na malé kostky, promícháme se solí, zalijeme vínem nebo vodou a dáme do pomalého hrnce. Nastavíme program Low na 8 hodin. Krok 2: Hotové maso rozmělníme naběračkou, dáme i s vypečeným sádlem do misek a necháme ztuhnout. Krok 3: Je to výborná pomazánka na chleba, skvěle chutná také na toustech.

TIP: Jak vařit v pomalém hrnci

Zveřejněno 16. 8. 2010

Poznámka autorky maris

V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila. Použila jsem libový bůček - tuku by nemělo být víc jak 30 %.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rillettes (rijet)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krYX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rillettes (rijet)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krYX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (187)

dělala jsem 2kg 10 hodin v pomalém hrnci. nechápu jak mi mohl tenhle recept uniknout :yes: :yes: :yes:

Výborný recept, děkuji za inspiraci. V mém hrnci jsem pomalila 10 hodin, teprve pak bylo masíčko měkké. :yes:

Neskutečná dobrota, dělám ze 3 kg a zavařuju do zásoby.

Simona Skolakova: moc děkuju:-*;-):-K

Po dlouhé době dnes opět dělám tento receptík;-)nám chutná tak jak ho zde dala Maris a nemíním nic měnit;-)Majko díky moc.:-K

Tonja: žádné škvarečky tam nejsou, vidíte je tam asi jen Vy. Připravuji podle francouzské kuchařky a rilletes dobře znám i z návštěv Francie, kde jsem ho měla možnost víckrát ochutnat.

Tak toto není to pravé francouzské Rillettes, to je sádlo se škvarečky. Rillettes je především maso, maso které je rozpadlé na vlákna, jak správně zdůrazňuje danielle72.
A k diskusi, zda vařit s vodou či s vínem bych dodal, že může být i s portským nebo s brandy. Však v Lidlu se v rámci Francouzských týdnů Rillettes prodává několik druhů. Zkuste se těmito originály inspirovat.

Coleta: já bych to dala na sporák, nejlépe v litinovém hrnci, když by byl k dispozici, a dělala hodně pomalu.;-)

Chtěla jsem se zeptat, nemám pomalý hrnek. V jaké nádobě pomazánku děláte. V hrnci na plynu nebo v troubě?

mtvrdikova: Mirko, to jsem moc ráda, že jsi spokojená, děkuju:-K
Bohdanko - Tobě taky děkuju za vyzkoušení a za milý komentář;-):-)

:yes::yes:Vyborna fomazanka,Děkuji:-K

Hezký den, dnes uděláno a je to SUPER:yes::yes::yes: veliká dobrota :-K

Simona Skolakova: Taky jsem si myslela, že to dám do těchto skleniček z Lidlu, ty jsou šikovné:yes:

Děkuji Vám za odpověď , už delší dobu se na to chystám a teď o víkendu vyzkouším :yes::yes::yes:

mtvrdikova: dělala jsem bez vína na chuti to neubralo,dělala jsem s vínem a mohu říci,že kdybych jim to neřekla tak by to asi nepoznali,takže klidně vodu a když zbyde vínko,tak proč ho nedat:-D:yes:ale jak říkám je to opravdu super,já udělám z 1 kila 3 skleničky no abych upřesnila tak z Lídlu od Pila,ty jsou nejvhodnější neboť mají širší hrdla,ale jinak to beru jak už jsem psala super receptík,každý ví co si tam dá.takže žádná náhražka!!!!A kam se berou někdejší super konzervy,dnes už dávno nejsou,ale toto je jistota a hlavně opravdu dobrá;-)muž nevěřil,ale ochutnal a teď to po mne chce pomalu každý týden:-D:-ale já jsem rozumná tak každý týden néé,ale ob týden;-);-);-);-);-)néé je to fáákt mňamka;-):yes::yes:Majko díky:yes::yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
jak se dělá rillettes, hovězí rijet, riletes, rilletes, rellettes, rilettes, francouzsky rijet, pomaly hrnec veprovka, rilettes recept, rillettes z bůčku, rillattes, rillets v pomalem hrnci, rijjet, rilletes recept, rillettes v pomalem hrnci, kachní rillet, rilletes nejlepší, rilets, rilletes z pomalého hrnce, rijet v pomalém hrnci

Suroviny:
víno bílé suché, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu