Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dalamánky na oklamání nepřítele

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ercicka ercicka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 386 kJ /
2 482 kcal
Bílkoviny93,13 g
Tuky47,85 g
Vláknina57,45 g
Cholesterol 33 mg
Sodík 3,45 g
Sůl8,60 g
Sacharidy391,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dame do pekarne v poradi ako su napisane. V pripade, ze mame drozdie mrazene, tak ho vlozime rovno do mlieka. Nastavime program cesto (zakladny). Krok 2: Po ukonceni programu cesto vyberieme, rozdelime na 9 kusov, kazdy kus rucne prehnetieme a vytvarujeme dalamanku, poukladame na plech vylozeny papierom a nechame minimalne pol hodinu kysnut pod utierkou. Krok 3: Po vykysnuti narezieme, potrieme vyslahanym vajcom a pecieme na 180°C asi 20 minut. Ku koncu sledujeme.

Zveřejněno 7. 2. 2010

Poznámka autorky ercicka

Mlieko moze byt aj kravske, my mame alergiu, tak preto kozie. Spaldova muka kvoli vysokemu obsahu vyzivnych latok.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4QAJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4QAJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

maris: ahoj, máš pravdu, už sem nechodím, ale prišiel mi mail, že tu mám nový komentár :yes: Takýto komentár vždy poteší! ???? Som veľmi rada, že sa ti vydarili a hlavne, že chutili. Ja už nemám čas na vypekanie, robím všetko len zo základných receptov, lebo nie je času, ale vidím že by som sa mohla vrátiť aj k starším receptom :yes:
Ďakujem :-8
Dalamanky nádherné!!!

ercicka: už sem asi nechodíš, ale kdyby náhodou, tak bych byla ráda, kdybys věděla. že jsem dnes upekla Tvé dalamánky a jsou skvělé, sdílím nadšení s Mirkou. Dala jsem taky kravské mléko a jako tuk sádlo. Určitě jsem nedělala naposledy a moc děkuji za recept. Dovolila jsem si přidat fotku;-):-)

bibi, mas ich nadherne, som rada, ze chutili :yes:

Erčičko, právě si na nich pochutnáváme, tudíž dílo vykonáno:-D Jsou velmi dobrý a místo otrb jsem dala rozmělněý ovesný vločky, mléko normální a medík pampeliškový. Bodík už jsem dala a dobře, přidávám ti fotku;-)

teda tymi fotkami som samozrejeme myslela aj housticky kraaasne :-K

mirka, tie fotky su krasne. rozhodne tu nechaj tu, kde mas rez a este jednu kde su v kosiku, ale kludne nechaj vsetky, mne to neva :-D

Erčičko:-) já jsem z nich tak nadšená,že jsem ti to tu trošku přefotečkovala:-8.Tak prosím řekni,které mám odmáznout-já to neumím rozhodnout;-(.

Erčičko:-)tak aby jsi neříkala že jen bodujeme a neochutnáváme;-):-D,tak posílám fotečky a velké poděkování za ohromnou dobrotu:-K.Dělala jsem z normál.mléka,přidala jsem nahrubo natlučené špald. vločky a chlebovou mouku jsem použila žitnou tmavou.Dělala jsem 10ks a jsou obr:-O.Hlavně ale,jsou krásně nadýchané s křupavoučkým povrchem a krásně voňavé:-p:-p.Doporučuji všem dalším milovnkům dobrého pečiva a na 100% u nás nebyly naposledy.Díky:-K.

Vypadají krásně:yes::-p7.bodík posílám:yes:

Krásné dalamánky:yes::yes::-K

Jani, no my jsme přímo v ďurce, jezdíme nakupovat zásadně do J.Hradce a tam je přemarketováno. Vzpomněla jsem si, že jsem jí možná v Kauflandu viděla, ale nebyla jsem si jistá, tak jí zítra koupím;-)

Já se taky hlásím k nepřátelům!!:-D:yes: Bibi, i v takovém vidlákově, jako je Orlová mají špaldovku, ale nevím, jak u vás:-S

Bibinko:-)špaldovku seženeš skoro v každém obchodě;-).V Globusu,Kauflandu,..dokonce i v DM drogerii (Bio oddělení;-))-tam si pro ní chodím já;-).

Hlásím se k tvým nepřátelům;-) a moc ráda se nechám oklamat!
Nádherné pečivko!:yes::yes:+

mirca: dakujem :-K

bibi: dakujem :-K ja spaldovu kupim normalne v kauflande, ale v nemecku. ci ju maju aj v cechach v kauflande, to neviem

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
dalamanky ze spaldove mouky, dalamánky recept, dalamánek recept, recept na dalamánky, prave dalamanky, spaldove dalamanky, dalamánky, dalamanek pekarna globus, domací dalamanky, dalamánky z domácí pekárny, špaldovy dalamánky, dalamanky k mrkvi, špaldové ořechové dalamánky, dalamánky recept otruby, domácí pekárna dalamánek, recepty z kozieho mlieka, spaldova muka, domaci pekarna dalamanky, recept na špaldové na dalamánky, dalamánky ze špaldy recept

Suroviny:
mléko kozí, tuk, sůl, kmín celý, mouka hladká, mouka chlebová, mouka špaldová hrubá, droždí, med, otruby

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu