Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buřty na pivu speciál

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HONZA 1500

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 662 kJ /
1 114 kcal
Bílkoviny31,87 g
Tuky15,47 g
Vláknina64,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy181,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nařež buřty dle fantazie jako na pečení na ohni, prořízni pak podélně do půlky. Krok 2: Nakrájej cibuli červenou i bílou na kolečka a vytvoř lůžko v pečící nádobě, potom papriky na proužky 3x3 cm asi, česnek na slabší plátky, žampiony také tak, rajčata na kousky, chilli papričku najemno a dej vše na cibuli. Část cibule vlož i s pár kousky papriky a česneku do rozříznutých buřtů a odlož zatím stranou. Krok 3: Na zeleninu v pečící nádobě dej cukr, ocet, sůl, pepř, rozmarýn, olej, papriku, rajčatový protlak a trochu opatrně promíchej. Krok 4: Navrch polož buřty a zalij vše černým pivem, můžeš ještě dát trochu pepře a dej do trouby. Peč na 200 stupňů 1 hodinu (hlídej a polívej buřty vypečenou šťávou, aby nebyly suché a nespálily se, po hodině dej péct na 170 stupňů a peč asi ještě 2 hodiny, nezapomeň buřty stále podlívat! Peč do krásné zlatavé barvy! Krok 5: Podávej posypané bylinkami, s chlebem a samozřejmě s kvalitním pivem.

Oblíbené recepty s pivem

Zveřejněno 25. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buřty na pivu speciál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3RL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buřty na pivu speciál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3RL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: jsem ráda, že si toho také někdo všiml..Zaujala mne úžasná fotka, jsem přesvědčená, že to bude chuťově výborné, ale nechápu tu délku pecení, když je to uzenina, která je během chviličky hotová..:-) I hodina by mi přišla až až..

Tu výslednou chuť si dovedu představit:yes:
Ale moc si nedovedu představit ty časy a teploty:-O o přikrytí se nic nepíše...moje trouba po hodině 200 st nepřikrytého čehokoli z masa vyrobí ...no... uhlí...hnědé...spíš černé.... Ten čas pobytu v troubě je určitě v receptu podstatný, a bude to asi taaaak dobré, že to vyzkouším...a ev. vzniklý koks hodím autorovi na hlavu:-D:-K

Tématické fráze:
buřty na pivu top recepty

Suroviny:
buřt, cibule červená, cibule bílá, paprika čerstvá červená, žampióny, rajče, česnek, pivo černé, pepř, rozmarýn čerstvý, cukr, ocet, olej, protlak rajčatový, paprika sušená uzená, čerstvé bylinky

Přidat fotografie receptu