Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché palačinky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Když se řekne "palačinky", každému z nás se asi vybaví ty nejlepší, které dělala maminka nebo babička, ať už klasicky s marmeládou nebo s čokoládou, či s borůvkami a šlehačkou. Tak si pojďme připomenout klasický, jednoduchý recept na tuto sladkou dobrotu.

Suroviny pro 1

cca.10 ks

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 382 kJ /
569 kcal
Bílkoviny43,04 g
Tuky30,18 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 807 mg
Sodík 2,16 g
Sůl5,61 g
Sacharidy31,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na palačinky smícháme, mouku dáme dle potřeby. Naběračkou těstíčko v tenké vrstvě nalijeme na rozpálenou pánvičku s troškou oleje. Smažíme z obou stran a odložíme. Krok 2: Hotové palačinky potřeme marmeládou a srolujeme.

Zveřejněno 19. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y9ZW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y9ZW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Eja57: Dělám to přesně tak - cukr v těstě je opravdu zbytečný, když do nich budeme dávat sladkou náplň. A pokud připravujeme palačinky slané, je zbytečný hned nadvakrát!

Se skřítky souhlasím! :-D My máme palačinky dnes k obědu s tvarohem a navrch med a ořechy podle Míši Dolinové. Tak doufám, že skřítkové pěkně spinkají!

Dajda: no, palačinky jsou klasická ukázka, že ti škodící skřítkové co jsou v každé kuchyni se najednou rozhodnou škodit:-D...Za mne - žádný cukr do těsta, nesnažit se do těsta vehnat hodně vzduchu, mašlovačkou trochu potřít horkou pánev trochou másla, ještě chvíli počkat...a smažit....

Eja57: To je opavdu velmi individuální, někdo dává jen 1 vajíčko na 1 litr mléka, nebo úplně vynechá žloutky - taky to jde. Já osobně jsem dospěla k základnímu předpis s 2 vajíčky na 4 dl mléka a orientačně 200 g polohrubé mouky. Když se těsto nechá pořádně odležet, což je lepší, je třeba ještě přidat další tekutinu a podle toho upravit hustotu těsta. Já dám zpočátku mléka trochu méně a pak přidám trochu piva nebo sodovky a taky lžíci oleje nebo rozpuštěného másla. Z tohoto těsta můžete dělat palačinky tenké jak papír nebo silnější, jak se komu líbí. Kdo je chce mít těsto po upečení nadýchané, přidá prdopeč - pak stačí dát na šálek mléka, šálek mouky a 1 vajíčko, ale to už je spíše omeleta než palačinka (je dobrá s tvarohem). I když děláte těsto stále stejně, jednou upečete palačinky jak papír, jen se na ně srdce směje :-D a podruhé z toho máte nedobrovolně trhanec, ať děláte, co děláte. :no: To už se někd v kuchyni stává. ;-)

Buchyna: dobré je přečíst si diskuzi....k receptu....tento je podle mne nesmysl....3 vejce na půl litru mléka je moc, prášek do pečiva nemá v palačinkách co dělat....
Zkus klasiku - dvě vajíčka a špetku soli rozkvedlat v půl litru mléka, a za stálého kvedlání přisypávat mouku, hladkou nebo polohrubou, do konzistence husté smetany, nechat tak dvacet minut odstát, znovu zakvedlat a na pánvičku máznutou trochou másla lít a pánvičkou kroutit aby se těsto rozteklo

Buchyna: Lehká pomoc - otevřete si nějaký další z toho množství receptů na palačinky, co tu je! :-Q Nicméně ani to nemusí být pro opravdu začínající kuchařku úplně směrodatné: žádné vajíčko není úplně stejně velké a každá mouka se chová trochu jinak. To si každý člověk, tedy začínající kuchařla, musí vyzkoušet sama.;-)

Co znamená " trochu mouky "? Pro začínající kuchařky je recept k ničemu.:no:

Přidat do těsta na palačinky půl šálku perlivé vody nechat odstát asi 10 minut!

vanda: Málo rozpálená pánev, málo mouky - těsto je potřeba nechat min. 20 minut odležet. Jsou tu lepší recepty, množství "trochu mouky" na půl litru mléka je dost zavádějící.

vůbec to nešlo otáčet debilní:-((:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

konzistence puding, chuť omeleta:-S

přidávám do těsta jemně nastrouhanou uvařenou bramboru nejsou tak tuhé.

Moje mamka tam dala místo prášku do pečiva...prášek do...... perníku....;) :(...:-((

cica: Pokud se těsto trhá, nemůže za to prášek do pečiva, ale málo mouky ;-)

už ta nikdy prdopeč nedám, vůbec mi to nešlo obracet, zkažené těsto a místo palačinek jsme měli trhance...;-(:-!

do palačinek prdopeč? :-O nedávám tedy...mám je ráda tenké a né nadýcháne a tak mají si myslim být,ale každého věc.:-)

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
palačinky jednoduchý recept, recept palacinky, těsto na palačinky recept, recept na palačinky hrníčková kuchařka, recept na palačinky, hrníčkové palačinky, recept na palačinky hrníčková, těsto na palačinky, recept na palačinky hrníčkové, hrníčkové těsto na palačinky, jednoduche těsto na palačinky, hrníčkové palačinky recept, palacinky recept, recept na jednoduché palačinky, jednoduché recepty, palačinky hrníčkové, palačinky těsto recept, palačinky hrníčkový recept, palačinky recept hrníčkový, top recepty palačinky

Suroviny:
mléko, vejce, prášek do pečiva, cukr, sůl, mouka, olej, marmeláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu