Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nekynutý mazanec z Albert magazínu

Mazanec nemusí být vždy z kynutého těsta. Zkuste připravit náš mazanec z nekynutého tvarohového těsta. Je kyprý a vláčný, plný rozinek a mandlí. Bude vám chutnat a možná se stane stálicí na vašem velikonočním stole.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kovarovah

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 117 kJ /
4 808 kcal
Bílkoviny127,49 g
Tuky201,49 g
Vláknina28,57 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 949 mg
Sůl2,82 g
Sacharidy596,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas předehřejte troubu na 170 °C. Krok 2: Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr a ještě minutu šlehejte. Krok 3: Pak k pěně postupně zašlehejte obě vejce, tvaroh, citronovou kůru i šťávu a rum. Krok 4: Zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandle. Dokončete zpracování těsta na moukou posypaném vále tak, aby bylo hebké. Krok 5: Do hotového těsta pak ještě zapracujte rozinky. Krok 6: Těsto rozdělte na 2 poloviny a z každé vytvarujte bochánek. Oba dejte na pekáč vyložený pečícím papírem a jemně na ně seshora přitlačte. Krok 7: Nožem na povrchu každého mazance naznačte kříž, potřete je vajíčkem a dejte je péct. Krok 8: Pečte na 180 °C asi 20 minut, pak snižte teplotu na 150 °C a dopečte dozlatova. Krok 9: Dozlatova upečené mazance nechte vychladnout na mřížce a nakonec je bohatě pocukrujte.

TIP: Jak na mazanec

Zveřejněno 21. 3. 2010

Poznámka autorky kovarovah

Recept je z březnového vydání Albert magazínu v kuchyni. Do těsta jsem přidala ovocný chlebíček a zjednodušila postup - rozinky, chlebíček i mandle jsem zamíchala do těsta před moukou. Z tohoto množství surovin je možné upéct jen jeden mazanec, který se ale bude péct mohem déle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nekynutý mazanec z Albert magazínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MZKR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nekynutý mazanec z Albert magazínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MZKR

Marie

Komentáře (7)

Těsto mám vyzkoušené:-*. Tentokrát jsem použila napůl Heru a máslo a rozpustila je. Použila jsem robot, nejprve všechny tekuté přísady a pak mouku promíchanou s práškem do pečiva, špetkou soli a cukrem (a ve směsi s rozinkami a mandlemi - tak neklesnou v těstě). Mazanec jsem pekla v dortové formě, vyložené teflonovou fólií, ale tvar mazance jsem zachovala. Jen jsem se bála, aby se neroztáhl na placku:-Q. Dále podle receptu.

S těstem se velmi dobře pracovalo, upekla jsem dva malé mazance. Postup je trochu pracnější, ale výsledek je mňam <3

Vynikající !<3:yes:

:yes:

Uuuuuzasny mazanec, dekuji za recept, :-K:yes::yes:

naprosto skvělý recept, pokažd sklidil obrovký úspěch, doufám že i tenhle rok

Zase inspirace na Velikonoce:-p

Tématické fráze:
albert v kuchyni, tvarohovy mazanec albert, zdravý mazanec, albert recepty, recepty albert, mazanec s práškem do pečiva, jednoduchý mazanec, velikonoční mazanec nekynutý, tvarohový mazanec, mazanec z prášku do pečiva, albert v kuchyni recepty, mazanec s tvarohem, recepty z časopisu albert, nekynutý mazanec s tvarohem, nekynutý tvarohový mazanec, mazanec, velikonoční mazanec albert, mazanec z nekynutého těsta, mazanec tvarohový albert, tvarohový mazanec recept z alberta

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, tvaroh měkký, citron, šťáva citronová, rum, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, sůl, mandle, rozinky, vejce, mléko, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu