Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slovenská ovesná kaše

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 328 kJ /
317 kcal
Bílkoviny20,67 g
Tuky25,33 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 889 mg
Sůl2,33 g
Sacharidy1,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vločky dáme do vody a za stáleho miešania varíme cca 3-4 minúty. Krok 2: Do horúcej kaše vmiešame rozdrobenú bryndzu, kým sa rozpusti. Krok 3: Kašu dáme na tanier a posypeme sekanou pažitkou a hneď podávame.

Zveřejněno 31. 5. 2020

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Moje najlepšie jedlá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovenská ovesná kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/py6X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovenská ovesná kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/py6X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

casino: No práve...preto nekupujem pančovanú bryndzu, všetky jej doslova liečivé účinky sú preč. Problém je v tom, že sa dal patentovať názov Slovenská bryndza, takže ak niekto mieša kravskú hrudku a výrobok nazve len Bryndza, neporušuje nijaký zákon, nič. Ono sa síce môže pridať aj kravská hrudka, ale ovčej musí byť nad 50%. Čo mnohé bryndza nespĺňajú.
Nedávno začali u nás predávať bryndzu predajne 1day a je to 100% bryndza, bez kravskej hrudky, len z ovčej. Je vynikajúca. Síce drahšia, ale za kvalitu sa platí.
Bryndzu poznať podľa vzhľadu, je mastnejšia a vonia inak ako tie náhražky.;-)

tejaja:
Jj, to jsou ony :yes: (kupuji v Kaufu)
S bryndzou je tu bída...
V Kaufu je ovčí "řezaná" čímsi z krávy ;-( (AGROFARMA sro, Červený Kameň)
Poté, co tu skončil obchůdek se sýry na úbytě, tak občas zajedu do MAKRO, ale podle ceny to stejně na pravé ořechové taky nevypadá 8-(
No, když ale nemám vzorky vedle sebe, tak to stejně nepoznám, že ;-)
***
Už se na totok morově těším...; jen co paní casinová vytáhne paty z domu...:-D

casino: ;-) Ak sú to tieto mrazené halušky https://sortiment.metro.sk/sk/slovenske-zemiakove-... , tak to kvitujem. Sú skutočne kvalitné. ;-) Bryndzu kupujem zásadne z farmy, chápem, že u vás to asi bude problematickejšie. Ale v každom prípade s tými bryndzovými haluškami u mňa bodujete.:yes:;-)

tejaja: magdalenka:
Poslední týdny ujíždím na haluškách s bryndzou :yes::yes::yes: (přiznávám se k použití mražených halušek; jím je pouze já a kupuji je po kilech :-(
No, změna není život :-D
...takže tady si vyškvařenou slaninu taky neodepřu! :-)
(už pár let jsem ještě furt docent, jak se u nás některým tlusťochům říká :-8

magdalenka: Ja nie, už by mi to veľmi pripomínalo halušky s bryndzou. :-D:-D:-D A potom by som si musela variť príliš veľké množstvo. :-D:-D:-D Ale kto je disciplinovaný,l môže tú slaninku...;-)

A na vrch si dám vyškvavenú slaninu!:-8

Suroviny:
vločky ovesné jemné, voda, brynza, pažitka

Přidat fotografie receptu