Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 901 kJ / 6 669 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,56 g |
Tuky | 688,20 g |
Vláknina | 5,39 g |
Cholesterol | 749 mg |
Sodík | 406 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 11,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem svaříme vodu se solí a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na větší kostky a naložíme do nálevu na 24 hodin. Před pečením maso opláchneme čistou vodou a osušíme.
Krok 2: Připravíme pekáček s poklicí. Bůček promícháme s nakrájeným česnekem a kmínem. Uložíme do pekáčku, přidáme rozmarýn a zalijeme sádlem tak, aby bylo vše zalité.
Krok 3: Přiklopený pekáček dáme do předehřáté trouby na 120 st. Pečeme 4-5 hodin do úplného změknutí. Poté opatrně slijeme sádlo a necháme ho v pekáčku jen tak do poloviny masa.
Krok 4: Troubu zesílíme na 230 st. a dopečeme dozlatova, můžeme poprášit mletou paprikou. Maso přeléváme výpekem. Upečené maso podáváme se špenátem nebo se zelím a knedlíky.
Zveřejněno 4. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Konfitovaný bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKBz
Moje poznámka
Konfitovaný bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKBz
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 12 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 17 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 19 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 20 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 23 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňská omáčka
Moanka před 7 minutami
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 9 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 10 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 11 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 12 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 13 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 13 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 13 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 13 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 14 hodinami
Suroviny:
bůček,
česnek,
sádlo,
rozmarýn,
kmín drcený,
voda
Komentáře (15)