Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Suroviny

Porce: pre viac osôb

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáča vložíme kosti, kusy mäsa, presolíme, dobre potrieme prelisovaným cesnakom, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom. Pečieme v trúbe pomaly na 160/170°C, kým mäsko nezmäkne za častého prelievania vypečenou šťavou. 20 minút pred koncom odstránime alobal, zvýšime teplotu na 190/200°C a dopečieme do červena. Krok 2: Zemiaky pokráiame na kocky, uvaríme v osolenej vode do mäkka, scedíme, pridáme kmín, na vypečenej masti osmaženú cibuľu a "rozšťucháme". Podávame horúce mäso s rozšťuchanými zemiakmi, kyslou uhorkou a baraními rohmi.

Zveřejněno 24. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: rodinný recept, toto jedlo sa u nás podávalo na zabíjačke k obedu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wk9R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wk9R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:yes::yes::yes:

Daniella O.: :yes::yes::yes: naprostý souhlas

Tak se musim zastat autorky, ze tento recept neznam s rozmackanym cesnekem, nybrz s posekanym na platky, papriky ( Berani rohy) jsem k tomu v zivote nejedla a se stouchanym bramborem teprve ne. U nas je tradicnejsi zeli a knedlik nebo spenat a bram. knedlik, takze proc ne tradicni madarsky recept???:-! Jiny kraj, jiny mrav a zde mnoho povyku pro nic. Kdyz budeme hodnotit recept, jestli nam chutna, verim, ze vsem ano, takze davam bod a verim , ze zacinajicim kucharkam tento receptik pomuze....:yes:

...a všade, vo všetkých rodinách a všetkých oblastiach Čiech a Slovenska:-S

chocolate 24. 11. 2010 19:58
Starý maďarský rodinný recept předávaný z generace na generaci:-)):-D.

tak to by mě nenapadlo:-Oto je hodně složité..do toho já nejdu,to bych asi nezvládla:-!:-//;-(

Toto se vaří pořád a snad všude. Není to nic extra.:-//

Magdalenka, na Žitný ostrov si pamatuji ještě ze školy ze zeměpisu.
Peču takto ořez dost často, ještě jemně posypu mletou paprikou - kosti se dají koupit v řeznictví.

Nadenka, to je Žitný ostrov a wikipédia:
(Veľký) Žitný ostrov (maď. Csallóköz) je najväčší riečny ostrov v Európe a zároveň je najväčšiou zásobárňou pitnej vody v strednej Európe[1].
Na juh od neho sa nachádza tzv. Malý Žitný ostrov.


Ale toto sa varí všade pri zabíjačkách, nielen v rodine M.

Co nebo kde je "Žiný ostrov" :-?
Výraz "žiný" mi nic neříká :-!

A čím se takto pečené maso či ořezy liší od jinde pečeného masa?
Myslím, že to není žádná krajová ani rodinná specialita, ale běžně používaný způsob úpravy.

Dělávám taky, jen to nasoluju a česnekuju den předem, je to super:yes::yes:+1

Komentáře jsem smazal, tady se řeší recept.

Tématické fráze:
zabijačkové recepty, zabíjačkové speciality recepty, zabijackove speciality, zabijačkové zelí, žitný ostrov, zabíjačkové speciality-recepty, slovenské speciality recepty, žitný ostrov slovensko, recepty na zabijačkové speciality, zabijacka recepti, recepty na zabíjačku, recepty na zabíjačku, zabíjačkové speciality recept, zabijačkové zelí recept, zabíjačkové pečené maso, pecene maso zabojackove, slovenské zabijačkové speciality, recepty zabíjačkových specialit, recept na zabijačkové speciality, speciality zabíjačka

Suroviny:
kosti vepřové, plecko, sůl, česnek, voda, brambory, kmín celý, cibule

Přidat fotografie receptu