Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna se zelím a knedlíkem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 150 min

160 min (10 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Luxusní česká klasika, se kterou sice budete mít o něco více práce, ale vyplatí se to. Pořádný kus drůbeže s dušeným zelím na slavnostní stůl prostě patří. Kachna ze sebe vydá to nejlepší, pokud ji spojíte s voňavým kmínem a budete ji pomalu péct.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 728 kJ /
1 369 kcal
Bílkoviny22,78 g
Tuky108,57 g
Vláknina30,80 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 9,61 g
Sůl24,00 g
Sacharidy61,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáče vložíme osolenou kachnu prsy dolů a pokmínujeme ji. Krok 2: Přilejeme 150 ml vody, kachnu zakryjeme horním víkem pekáče a vložíme do trouby. Pečeme při 200 °C, průběžně kachnu poléváme výpekem, případně čistou vodou. Krok 3: Po 1 hodině kachnu v pekáči otočíme na záda a pečeme zaklopenou dál. Dál ji průběžně kontrolujeme a poléváme. Krok 4: Po další hodině kachnu odklopíme, otočíme zpět na prsa a dopékáme už odkrytou tak, abychom získali křupavou kůži. Krok 5: Příprava zelí: Kysané zelí dáme do hrnce, přidáme 150 až 200 ml vody, pod pokličkou vaříme do měkka. Voda v zelí se musí téměř úplně odpařit. Krok 6: Do takto připraveného zelí přidáme zásmažku, kterou jsme mezitím připravili. Krok 7: Zásmažka: Na pánvi v oleji necháme osmažit drobné kostky anglické slaniny, přidáme nakrájenou a oloupanou cibuli a necháme zesklovatět. Krok 8: Vsypeme mouku a ještě chvíli smažíme. Krok 9: Zalijeme vodou, promícháváme a provařujeme asi 15 minut. Získanou zásmažku pak přidáme do zelí, dochutíme a provaříme. Krok 10: V pařáku ohřejeme knedlíky a můžeme servírovat.

TIP: Jaké připravit knedlíky

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna se zelím a knedlíkem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lrg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna se zelím a knedlíkem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lrg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

llucye: Tak to je úplná pravda! Jestli můžu poradit, tak zkus příště udělat zelí zahuštěné jablkem nebo syrovým bramborem. Jablko neloupu, jen ke konci dušení ho do nezahuštěného zelí nastrouhém na malých očkách struhadla, povařím se zelím a tím se to zahustí. Když nemám jablko, udělám totéž s oloupanou syrovou bramborou, tu také strouhám na struhadle s jemnými očky, nejméně 10 minut před dovařením zelí. ;-):-8

5 lzic mouky na zaprazku je moc. Zeli nebylo s tolika moukou vubec dobre:no:

Daniela Mikušiaková 26. 12. 2015 00:20
i ve stáří se chci učit:-

kachna byla geniální a hned se po ní zaprášilo...:-):-D:yes:

mnam kachnička s červeným zelím a houskovým knedlíkem radši mam bramborový to je me jidlo 26 prosince mam ji jen 1x do roka jinak se vzdy na toto jidlo velice těším uplně mi tečou sliny mnam mnam mna:-))kachna

zkuste kachnu naplnit ctvrtkami rozkrajeneho pomerance a tak upect . Samozrejme posolit a pokminovatwendy7415@gmail.com

Dnes jsme měli s bramborovým knedlíkem a domácím kysaným zelím. Je to mňamka :-p:-p:-p:yes::yes::yes: P:S: Pekla jsem při 170 - 180 st. 2 hodiny;-)

mňam mňam

:yes::yes::-p

:-)

200°C je moc lepší je pomalejší pečení za nižší teploty.Ideální teplota je okolo 170°C. A také doporučuju přidat jablka na čtvrtky.

Tématické fráze:
kachna recepty, pečená kachna se zelím, zelí recept, kachna, recept na kachnu, kachna recept, jak upéct kachnu, recepty na kachnu, příprava kachny, priprava zeli, pečena kachna příprava, jak se pece kachna, kačena se zelím, pečeme kachnu, knedlíky recepty, recept kachna, recepty kachna, recept zelí, zelí recepty, recept na zelí

Suroviny:
kachna, sůl, kmín celý, zelí kysané, slanina anglická, cibule, olej, mouka hladká, knedlík houskový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu