Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladko z višní

Letní recept na jednoduché uchování višní. Takto zavařené ovoce, máme k dispozici po celý rok do pečených sladkých moučníků jako jsou bublaniny, rolády, koláče anebo zmrzlinové poháry a ovesné kaše.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rimanka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 041 kJ /
2 400 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy600,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Višně odpeckovat a promíchat s půlkou dávky cukru. Zakrýt poklicí a do druhého dne nechat v lednici. Poté slít šťávu do hrnce, přidat do ní zbytek cukru a pomalu svařit na sirup (cca 10 min). Krok 2: Pak přidat višně, vařit ještě 10 minut a promíchávat. Krok 3: Horké plnit do sklenic. Zavíčkované otočit dnem vzhůru. Do sklenic plníme hlavně višně a zalíváme trochou šťávy. Zbylou šťávu naplníme do sklenice a pijeme s vodou, chutná jako džus.

TIP: Višně a jejich zpracování v kuchyni

Zveřejněno 23. 7. 2020

Poznámka autora rimanka

Takto připravené višně vydrží celý rok. Dáváme do ovesné kaše, jogurtu, bublaniny apod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladko z višní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmjk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladko z višní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmjk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

MamlajdaD: Já dříve odpeckovavala také přes hrdlo láhve,ale rychleji mi to jde ručně. Sednu na zahradu, zabalím se do stareho prostěradla,aby mi případně vystrikla šťáva nezničila oblečení a jedu. Do jedné misky pecky,do druhé višně, takhle každoročně zavařim celý strom.

rimanka: Pěkně popsaný recept! :yes: Co na něj mám? Chuť! :-D Co nemám? Jednak višně ;-(:-D, druhak odpeckovávací udělátko na višně a třešně. :-O;-) Ale to se dá nahradit lahví s úzkým hrdlem, aby višeň nepropadla. Na hrdlo položit višeň stopkovou jamkou nahoru, špejlí propíchnout a tím vytlačit pecku, ta spadne na dno sklenice. Jde to docela rychle. :-D Starší možná znají, mladé kuchařinky třeba ne. Jak ty odpeckováváš višně nebo třešně? Máš lepší fígl? :-?;-):-8 Zdravím! :-K:-K:-K

:yes::yes: skvělý recept <3 jen nevím kde "vzít" višně, nebyly ani na koláček :-K

Suroviny:
višně, cukr krupice

Přidat fotografie receptu