Angreštová marmeláda
Angreštová marmeláda má své zastánce, ale i odpůrce. Přítomnost drobných semínek je někomu nepříjemná, ale k angreštu patří stejně jako třeba k malinám. Marmeláda z angreštu je pikantní a hodí se nejen na palačinky či lívance, ale i na vánočku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 967 kJ / 470 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 70 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 90,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře vyzrálý angrešt očistíme, omyjeme a na mírném ohni, za stálého míchání rozvaříme.
Krok 2: Rozvařený angrešt rozmixujeme. Pokud v marmeládě nechceme drobná angreštová semínka, můžeme hmotu propasírovat přes síto. Výsledná hmota by měla vážit 1000 g.
Krok 3: Dále postupujeme dle návodu na želírovacím přípravku a uvaříme marmeládu. Můžeme také rovnou použít želírovací cukr.
Krok 4: Připravíme si čisté a suché sklenice a víčka. Vřelou marmeládou sklenice naplníme, otřeme jejich hrdla a dobře zavíčkujeme. Pro lepší konzervaci můžeme po zavíčkování otočit sklenice asi na 5 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 14. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Angreštová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4856
Moje poznámka
Angreštová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4856
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 17 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 37 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
rakytníkový sirup recept,
rakytníková šťáva recepty,
angreštová štáva za studena,
výroba rakytníkového sirupu,
recept na džem z angreštu,
rakytníkový sirup vyroba,
rakytník recepty,
džem z angrestu recept,
jak zpracovat rakytník,
rakytníková šťáva výroba,
rakytníková šťáva recept,
vyroba marmelad recepty,
recept na rakytníkový sirup,
angrešová marmeláda,
jak uvařit kukuřici,
džem z josty za studena,
jak zpracovat jostu,
marmeláda z ringlí,
agreštová marmeláda,
recepty na zpracování angreštu
Suroviny:
angrešt,
želírovací přípravek,
cukr krupice
Komentáře (30)
Co se týká špendlíků, dají se ještě koupit, i nám v zahradě jeden mladý roste. Budete-li chtít, můžu vám do sz poslat odkaz na zahradnictví. Koupila jsem tam mj. i jaderničku, na kterou jsem do té doby jen vzpomínala (na chutě z dětství)
A tak ráda bych si dala angreštovou marmeládu, ta je taky naprosto dokonalá. Ale už nekolik let máme vždy jen par angreštu asi tim suchem.
Jj, jak píšete! Možná za to můžou i novináři!! Zde je to patrné už z názvu!!! https://www.idnes.cz/hobby/domov/mirabelky-spendli...
Mixujete?
Já míval na špendlíkové "marmeládě" nejraději právě ty slupečky které se vařením smotaly v ruličky ne nepodobné jakémusi želé...
Ale už vím, proč jsem měla minule špendlíkovou marmeládu taky tekutou, už mixovat nebudu
Danny668: "už jsem kdysi rozmixovala špendlíky"
Pokud to bylo v minulém miléniu, pak snad
...a pokud to bylo pozdejc, pak blednu závistí
No a nebyly to spíše mirabelky, či snad myrobalán, he?
https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/spendliky-po...
miluji rohlík s máslem a angreštovou marmeládou
Ale stejně, jako tuhle marmeládu, můžeš připravit jinou, z jiného ovoce. Pokud koupíš nějaký klasický želírovací přípravek (Pektogel aj.), dává se na kilo ovoce kilo cukru + sáček přípravku. Existují i dražší želírovací přípravky - třeba Gelfix, mrkni sem: http://www.zavarovani.cz/...2:1, 3:1 a tam se pak používají dvě, tři kila ovoce na kilo cukru. Postup vaření marmelády je napsán na každém sáčku