Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kližka na zelenině a hlívě

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 979 kJ /
951 kcal
Bílkoviny154,62 g
Tuky10,97 g
Vláknina30,72 g
Cholesterol 336 mg
Sodík 779 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy46,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, zakápneme lehce olejem a dáme na půl hodiny odležet. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, zeleninu a hlívu na kousky. Krok 2: Na sádle opečeme cibuli s česnekem dozlatova a přidáme maso, které jsme posypali paprikou a obalili v mouce. Maso necháme zatáhnout, přidáme hlívu, celer a mrkev. Krok 3: Vše podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme pomalu, téměř doměkka. Občas směs promícháme. K masu přidáme papriku a rajčatovou šťávu, vše promícháme vaříme do úplného změknutí masa. Krok 4: Omáčka lehce zhoustne a hustota by měla být tak akorát. Vše dochutíme, možno i špetkou cukru, záleží na kyselosti šťávy. Podáváme s bramborovou kaší, těstovinami nebo rýží.

Zveřejněno 28. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xK4B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xK4B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

phanusov: Já děkuji za vyzkoušení a milou zprávu :-K:-K

Vynikající recept! S manželem jsme si moc pochutnali. Děkuji moc :)

:yes::yes::yes:

:-Khezký recept.:yes::yes: Moc nám chutnají masa na zelenině, ale musí to být plátky!! jinak manšaft brblá. Kostky pouze v guláši. Dokonce nejmladší vnuk, sotva začal mluvit, pištěl, že chce " mašinko nepokájený". "Kájet" jsme museli až před ním na stole

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, česnek, mrkev, celer, hlíva ústřičná, paprika čerstvá zelená, sádlo, paprika sušená sladká, kmín celý, šťáva rajčatová, mouka hladká, vývar, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu