Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné bramborové košíčky

Muffiny nemusí být jen sladké. Formičky lze využít i k přípravě nápaditých slaných pochoutek. Košíčky z bramborového těsta plněné ochuceným sýrem cottage jsou jedním ze skvělých tipů na pohoštění. Vyzkoušejte je a dáte nám za pravdu.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Susa Susa

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 049 kJ /
490 kcal
Bílkoviny30,46 g
Tuky24,08 g
Vláknina4,64 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 454 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy35,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a na struhadle je nastrouháme na hrubo. K nastrouhaným bramborům přidáme jedno vejce, sůl, pepř a vše pořádně promícháme. Krok 2: Formu na muffiny vymažeme olivovým olejem. Z nastrouhaných brambor vytvoříme v každé formičce malé košíčky. Ty pak pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 25-30 dozlatova. Krok 3: Náplň si připravíme smícháním sýru cottage, na kostičky nakrájených vajíček, soli a hořčice. Krok 4: Upečené bramborové muffiny necháme vychladnout. Po vychladnutí je naplníme připravenou směsí, ozdobíme nasekanou pažitkou nebo řeřichou a můžeme podávat.

Zveřejněno 7. 5. 2016

Poznámka autorky Susa

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RJvY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RJvY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-)

Je to parádní záležitost, :yes: ale něco podobného se dělávalo za starých časů po jednom kusu v naběračce. ;-):-8 To se olejem vymastil vnitřek naběračky ty nastrouhané a případně i ochucené brambory se do ní dokola vyskládaly a celá naběračka se vložila do vyšší vrstvy horkého oleje a ty bramborové mističky se v ní usmažily jako ve formičce. :-O Přiznávám se, že jsem na to nikdy neměla trpělivost, zlaté moderní formy na mafiny! :-D:-K:-K

:yes:

:yes::yes: nádhera a určitě moc dobré <3 Hezký den

Ty košíčky bych jedla i bez náplně, ale s náplní musejí být neodolatelné.:yes::-K

:yes:

:-K:yes:

Nádherně to vypadá!! Hmmmm :yes:

Tématické fráze:
bramborove kosicky, plněné košíčky, bramborovy kosicek, plněné bramborové košíčky, lázeňský košíček, kosicky z brambor, bramborove kosicky recept, lazeňsky košiček recept, jídlo plněný košíček, plněné brambory, bramborové košíčky plněné, bramborove na košíčky, bramborový košíček, bramborove kosicky v troubě, zapečeny syrový košíčky, košíček z brambor, košíčky z nastrouhanych brambor, košíček z brambory, košíčky z brambory, plněný košíček z brambor

Suroviny:
brambory, vejce, vejce, sýr cottage, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý, olej olivový, pažitka

Přidat fotografie receptu