Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová marmeláda

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba žádný želírovací přípravek, stačí jen přidat cukr. Snazší recept nenajdete a tento stojí za vyzkoušení.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 735 kJ /
4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celý červený rybíz i se stopkami vaříme 25 minut. Krok 2: Pak ho přes husté plátno dobře propasírujeme. Krok 3: Šťávu odměříme. Na 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme na slabém plameni 35 minut. Krok 4: Hotovou marmeládu sléváme do sklenic. Velmi dobře jim otřeme hrdla a sklenky pevně uzavřeme víčkem. Krok 5: Zavíčkované sklenice na 5 minut otočíme dnem vzhůru, poté je otočíme zpátky a necháme vychladnout.

TIP: Jak zpracovat úrodu rybízu

Zveřejněno 7. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RWV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RWV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (162)

Pročítala jsem komentáře a ráda bych řekla, že na pasírování je také dobrý dřevěný pasírovací hříbek (pod tímto názvem si ho najdete na netu). Je to sice pomůcka z dob našich babiček, ale skvělá (alespoň za mne). Půjčila mi ho kolegyně, osvědčil se a tentýž den jsem už hledala, kde se dá koupit. :-D Poprvé jsem ho zkusila na ostružinové marmeládě, použít jej můžete na jakékoli ovoce se zrníčky nebo také na pasírování zeleniny, až budete vařit svíčkovou ;-)

magdalenka: Anička, kúp si niečo na pasírovanie, určite to využiješ. Ja mám robot, takže problém nemám. Obdivujem ťa, že si ríbezle pasírovala tak ako píšeš. Klobúk dolu. ;-):-*

Ráno, kým nebolo horúco, som obrala ríbezle a jostu, uvarila som marmeládu podľa receptu. Pred varením som ovocie v hrnci rukou dobre popučila, určite som tým rozvarenie ovocia urýchlila. Pre mňa nastal problém iba v tom, že nemám robot ani žiaden nástroj na pasírovanie - tak som použila cedidlo na rezance a naberačkou prácne pretláčala...:-8 (Zajtra sa pôjdem pozrieť po nejakom zariadení na pasírovanie. Ešte mám ďalšie ovocie, robot mi odišiel dávno pred rokmi a to staré zariadenie po prababke som vyhodila tiež. Neviem prečo, zrejme v nejakej náhlej upratovacej mánii :-D.)

casino: Aj čierne ríbezle obsahujú pektín, takže so zahustnutím nie je problém.;-)

Akninah: Ďakujem za fotečku. ;-)

casino: Ano,z černého ;-)
Želiroval úplně neskutečně, jsem nadšená!
S dovolením jsem přidala fotku :-8

Akninah: z ČERNÉHO rybízu?
No a jak vám želírovala, he? ;-)

Parádní recept,už jen kvůli němu jsem si udělala registraci,abych ho mohla ohodnotit.:-8
Dnes poprvé jsem dělala marmošku z černého rybízu. Odteď budu dělat rybízové marmelády pořád.:yes:

tejaja: děkuji za odpověď.:yes:

Buchyna: Neviem, na koho máte tú otázku ohľadom umývania ríbezlí, či na mňa alebo na Františku a aký recept ešte chcete. Ja ríbezle samozrejme prepláchnem studenou vodou. ;-)

Frantiska: zdravím Fanynko, máte recept na svém profilu? Ráda bych si jej přečetla- zaujal mne. A ještě jeden dotaz ( asi hloupý ), umýváte před vařením ten rybíz? Děkuji a těším se na další Vše recepty. Buchyna:yes::-)

Volchvi11: Ďakujem.:-K

Dobrý den, dělám už třetím rokem a je VYNIKAJÍCÍ, stejně jako i ostatní recepty od Tejaji. :yes::-K

Frantiska: ;-) Ďakujem za fotečku. :-K

tento rok jsem vyzkoušela nepasírovat, ale připravit rovnou ze šťávy :) přikládám foto

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
rybízový džem, recept na rybizovou marmeladu, marmeláda, recepty na marmelády a džemy, marmelada recept, džem z rybízu, ribizova marmelada, marmeláda z červeného rybízu, rybízová marmeláda z domácí pekárny, bílý rybíz marmeláda, rybízový džem recept, jak udělat rybízovou marmeládu, rybízová, marmeláda z červeného rybízu recept, rybízové víno recept, džem z bílého rybízu, červený rybíz marmeláda, domácí marmeláda z červeného rybízu, rybízová marmeláda v domácí pekárně, recept na rybízový džem

Suroviny:
rybíz, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu