Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Směs na špagety s mletým masem

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana K. Ivana K.

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 044 kJ /
1 684 kcal
Bílkoviny86,79 g
Tuky107,40 g
Vláknina16,27 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 326 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy56,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na olivovém oleji, pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a po chvíli i mleté maso. Vše společne zarestujeme, okořeníme a pak zalijeme vínem. Necháme ho asi 5 minut odpařit a poté přidáme krájená plechovková rajčata, rajčatovou passatu, třtinový cukr, žampiony, pokrájené na tenké plátky a necháme pod pokličkou dusit na mírném plameni cca hodinu (čím déle, tím chutnější je omáčka). Na posledních 10 minut odkryjeme pokličku, přidáme prolisovaný česnek, pepř a trochu soli a necháme ještě odpařit přebytečnou tekutinu. Krok 2: Podáváme s oblíbenými těstovinami (já preferuji špagety) a navrch posypeme strouhaným parmezánem.

Zveřejněno 23. 1. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m4BR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m4BR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Na recept jsem narazila náhodou - a velmi oceňuji autorku za název, i když to má k "bolognese" výrazně blíže než ty desítky "boloňských" co tu jsou a v názvu to mají:yes: Přidat řapíkatý celer, nedávat česnek, přidat tak ještě hodinku na plotně a bude to skoro "bolognese"
Za mne:yes::-K

Tématické fráze:
směs na špagety, směs na špagety z mletého masa, špagety s mletým masem, smes z mleteho masa na spagety, směs z mletého masa, smes na spagety z hovězího masa, mletá masová směs na špagety, směs na špagety s mletého masa, smes mleteho s rajcaty na spagety, směsi z mletého masa, postup směs na špagety, směs z ml. masa na spagety, směs s mletym masem, smes na spagety z mleteho hoveziho masa, masova hovezi smes spagety, směs na špagety recept, směs na špagety s žampiony, směs s mletého masa, směs na spagety z mleteho, recept na smes na spagety z mletého masa

Suroviny:
maso mleté, cibule, mrkev, žampióny, česnek, olej olivový, rajče, passata rajčatová, víno červené suché, cukr třtinový, těstoviny špagety, koření aglio, sůl, pepř čtyř barev

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu