Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 441 kJ / 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,90 g |
Tuky | 3,50 g |
Vláknina | 60,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,10 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 78,75 g |
Postup přípravy
Očištěné a nakrájené houby opláchneme a dáme vařit do osolené vody s trochou octa. Povaříme bez pokličky cca 15-20 minut dle druhu (tvrdosti) hub. Poté je přelijeme do sítka a řádně několikrát propláchneme studenou vodou. Krok 2: Do každé skleničky přijde: 1 malý lístek bobkového listu, cca 4 kuličky pepře, cca 1/4 lžičky hořčičného semínka, 1 kolečko křenu, popř. i pár kousků cibule. Krok 3: Houby naskládáme do čistých a vyvařených sklenic, přelijeme studeným nálevem, aby byly zcela ponořené, ale aby hladina sahala asi centimetr pod okraj sklenice.
(Pozn.: do jedné 370 ml skleničky se vejde cca 200-250 g hub). Krok 4: Zavíčkujeme čistými vyvařenými víčky a pak při 90-00 °C 20-30 minut sterilizujeme.
Pozn.: pokud budeme sterilizovat v normálním hrnci, na jeho dno dáme utěrku, na ní položíme skleničky a pak napustíme vodu cca do úrovně poloviny skleniček. Hrnec přiklopíme poklicí a rychle přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu tak, aby se voda jen mírně vařila – probublávala. Nakonec sklenice z hrnce vyjmeme a dáme je na utěrku vychladnout (můžou stát i obráceně - na víčkách).
Houby lze konzumovat nejdříve tři týdny poté.
Zveřejněno 21. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládané houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M7n
Moje poznámka
Nakládané houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M7n
Nejnovější recepty
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 9 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 13 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 15 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno 5. 4. 2025 21:45
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Khulali před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 4 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 4 hodinami
Banánový chlebíček s čokoládou
Edibara před 5 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Satya před 5 hodinami
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 6 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
landovska před 7 hodinami
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Dycky před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Nycka před 8 hodinami
Bezkonkurenční králík
veruskaberuszka před 8 hodinami
Suroviny:
houby,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
koriandr sušený,
pepř celý,
bobkový list,
semínka hořčičná,
křen,
cibule
Komentáře (6)