Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládovo-banánové muffiny

Hodnocení receptu je 5,0 (143×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Banánové muffiny s čokoládou jsou nekonečný evergreen, stejně jako ty borůvkové. Jsou skvělé nejen jako dezert, ale hodí se i jako svačina na výlet. Banány dodávají těstu potřebnou vláčnost a sladkost, proto je potřeba použít opravdu zralé.

Suroviny pro 20 kusů

1 hrnek = 1/4 l

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 306 kJ /
4 375 kcal
Bílkoviny77,34 g
Tuky171,85 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 2,01 g
Sůl5,62 g
Sacharidy618,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Utřeme vejce s cukrem, postupně přidáváme olej a další suroviny. Krok 2: Vymícháme hladké těsto. Čokoládu a drobně nakrájené banány přidáváme jako poslední. Krok 3: Formičky na muffinky plníme těstem do 3/4. Pečeme na 180 °C zhruba 25 minut. Krok 4: Servírujeme s vanilkovou omáčkou (šodó).

TIP: Rady a recepty na muffiny

Zveřejněno 27. 11. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADg9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADg9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (132)

Výborný recept. Dcera dělala sama už podruhé 🙂

marcellia a charlie - moc děkuji, mám radost😊😍

Recept jsem upravila podle sebe. A musím říct, povedly se božsky:-K Recept určitě ukládám :-)

Výborné, křehounké, vyfouklé a vláčné muffinky, děkuji za recept <3:-Q
Jen jsem do něj ještě přidala lžičku jedlé sody.

Janja: mám radost, děkuji :-K:-K

Nepostupoval jsem podle receptu, smíchala jsem tekuté suroviny, vč. rozmačkaných banánů, a pak přidávala suché. Navíc rozinky, sekané mandle a strouhaná čokoláda. Pekla jsem ve formě na malou bábovku. Možná příště(bude-li čas) poliju čokoládou. Ale i tak jsou mňamózní<3....ukládám:yes:

IvetaIvet: moc mě to potěšilo, děkuji;-):-K:-K

Super recept vyzkoušeno.

káťa: moc děkuji za vyzkoušení a za fotku:-K Špaldová mouka je výborná. Máš krásná srdíčka;-):-K

weri-beri: jsem moc ráda, děkuji:-K

Moc dobré muffiny. Místo klasické polohrubé mouky, jsem dala špaldovou mouku.

První muffiny,které se mi v životě povedly.👌

maris: Já zase papírové košíčky používám docela často, vkládám je do té kovové formy, aby si udržely tvar. Ale mám vyzkoušeno, že pokud je těsto řidší konzistence, tak se při pečení přilepí na ten papír a špatně se to pak při konzumaci oddělává a ani to moc nejde. Proto řidší těsta spíš peču v silikonových formičkách. :-K

Merylas: Maruško, děkuji, že jsi odpověděla za mě. Já jsem to přehlídla, ale pravda je, že jsi odpověděla líp, než bych odpověděla já.:-8 Papírové košíčky na pečení vůbec nepoužívám, ,mám na muffiny silikonovou formu, tak s nimi nemám zkušenosti. :-)

veronika_straka: děkuji a doufám, že budou chutnat;-):-)

Alue444: Papírové košíčky musí být pevnější, samonosné a nebo je třeba je vložit do muffinového plechu - formy. Na muffiny jsou moc dobré i silikonové formičky ve tvaru košíčků. Peču v nich i v remosce.

Skvělý tip na sváču i snídani :-8 spojení banánu a čokolády máme doma rádi všichni, tak je dnes upeču <3

Mňam, jednoduše vynikající pochoutka. Synek zblajzl skoro polovinu na posezení. :-8

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi líbí :-K

výborné a velice jednoduché. akorát mám asi špatný papír, košíčky se rozjížděly. příště to frcnu do bábovky a nebudu stresovat :D

Výborné muffiny. Potřebovala jsem spotřebovat hodně zralé banány a až mne překvapilo, jak v jednoduchosti je krása. Děkuji za recept, je dokonalý.

zkapa: moc děkuji za fotku - krásně se povedly;-):-K

Katerinaradzientova: moc děkuji, mám radost, že se recept u vás zabydlel;-):-K

Výborné moc děkuji za recept ❤️❤️

Katerinaradzientova: moc děkuju za vyzkoušení, těší mě, že chutnalo:-K

Děkuji za recept. Byla to mňamka

janatka: moc děkuju za vyzkoušení a krásnou fotku, mám radost;-):-K

Opět upečeno a snědeno!! Jsou moc dobré.;-)

Už se také pečou, trochu drobných změn, do těsta jsem dala bílý jogurt naředěný mlékem a lžičku jedlé sody (nemám ráda prdopeč). :-D A domácí sádlo (rozpuštěné), protože jsem neměla olej. Těsto vyšlo na 20 ks muffinek. Po upečení přidám foto. ;-)

Před chvili upeceno, tak snad budou výborne :-8 :yes:

Renn89: moc děkuji, mám radost, že muffiny chutnaly i z krásné fotky:-K:-K

Absolutně luxusní záležitost <3 Máme přezrálé banány a chtěla jsem zkusit změnu z banánové bábovky, tohle je faaakt dost dobrý. Děkuju moc za recept.

Merylas: ani jsem si nevšimla, že písmenko vypadlo:-), recept tu je ze začátků Topek;-):-)

maris: :-) Recept už je tady pěkně dlouho. :-) A v mém předešlém textu mi vypadlo písmenko J, jsou dobré a ne sou . Už to neopravím.:-)

Merylas: To mě opravdu moc těší, obzvlášť od Tebe;-) děkuju:-K

Maruško, jen bych chtěla napsat, že se tady k tomuto receptu moc ráda vracím. Muffiny sou moc dobré, vláčné a ještě s celkem rychlou přípravou.:yes:Už jsou v oblibě i u nejmenších vnoučat.:-) :-K

Dobrý den, muffinky jsou výborné, 9ti letá dcera je zvládla téměř sama. Dovolím si přidat fotečku.

JanikM: to mě moc těší, děkuju i za fotku;-):-K

Vynikající recept, jen já za sebe doporučuji mléko kyselé, tzn. acidofilní, kyšku, zakysanku a pod. Zvýrazní to chuť a jsou bezkonkurenční!

Bozena: děkuju:-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Moc dobre. Jen jsem nemela cokoladu, ani kakao, tak jsem cast testa obarvila grankem a do muffinovych kosicku dala na stridacku svetle, kakaove a svetle. A jsou fakt uzasne.:yes::yes::yes:

Katka: děkuju:-K

Výborné.....:yes:

Jsou moc dobré :-8

Vera.K: děkuji, jsem moc ráda, že Vám chutnají:-8

Moc dobré muffiny. Ochutnala jsem ještě teplé, i ty jsou vynikající. :-) :yes: ...

martiline: moc děkuju:-)

Lejdy: děkuju:-)

jsou výborné:-p

Radka: děkuju;-):-)

Včera jsem je dělala poprvé a musím říct, že se povedly. Recept je vynikající. Praskl jen jeden, ale řekla bych že to bylo tím, že tam bylo více kousků čokolády. Dělala jsem je bez banánu. V sobotu jedeme na návštěvu, tak udělám půlku s banánem a půlku bez.:-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
banánové muffiny, banánové muffiny recept, muffiny banánové, banánové muffiny s čokoládou, muffiny s banánem, bananove mufiny, čokoládové muffiny s banánem, mafiny čokoládovo, výborné banánové muffiny, bananovy muffin, mufiny recepty klasický, muffiny s banánem a čokoládou, recepty ládi hrušky mafiny, recept na banánové muffiny, výborné muffiny, muffiny s čokoládou a banánem, banánovo-čokoládové muffiny, muffiny s čokoládou, bananove mafiny, mufiny bananove

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr krupice, cukr vanilkový, sůl, olej, mléko, vejce, čokoláda, banán

Přidat fotografie receptu