Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 015 kJ / 960 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,53 g |
Tuky | 81,09 g |
Vláknina | 8,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 574 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 43,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vykuchaných makrel odkrojíme hlavy, ocasní partie a odstřihneme hřbetní ploutve. Potom makrely očistíme, opláchneme a rozkrojíme na porce. Osolíme, pokapeme citronem a necháme chvilku odležet, než dostatečně
rozehřejeme pánev. Krok 2: Na rozpáleném oleji pečeme makrely na obou stranách do červena. Upečené porce makrel vyjmeme, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme a přidáme kečup, sůl a cukr. Podle potřeby rozředíme malou trochou
vody a prováříme na mírném ohni asi 15 minut. Pečené porce makrel pak vložíme do připravené omáčky, přilijeme víno, přidáme na kolečka pokrájené olivy a přivedeme až k bodu varu. Krok 3: Upravené makrely můžeme nechat v omáčce vychladnout a po několikahodinovém proležení je podáváme studené, se slanými rohlíky.
Teplé makrely pečené po řecku podáváme s vařenými brambory. Já jsem je jedla studené a nemělo to chybu.
rozehřejeme pánev. Krok 2: Na rozpáleném oleji pečeme makrely na obou stranách do červena. Upečené porce makrel vyjmeme, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme a přidáme kečup, sůl a cukr. Podle potřeby rozředíme malou trochou
vody a prováříme na mírném ohni asi 15 minut. Pečené porce makrel pak vložíme do připravené omáčky, přilijeme víno, přidáme na kolečka pokrájené olivy a přivedeme až k bodu varu. Krok 3: Upravené makrely můžeme nechat v omáčce vychladnout a po několikahodinovém proležení je podáváme studené, se slanými rohlíky.
Teplé makrely pečené po řecku podáváme s vařenými brambory. Já jsem je jedla studené a nemělo to chybu.
Zveřejněno 29. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrely pečené po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Qml
Moje poznámka
Makrely pečené po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Qml
Nejnovější recepty
Mrkvový beránek a kakaové slepičky a vajíčka
Přidáno před 4 hodinami
Ovocná tlačenka
Přidáno před 5 hodinami
Kakaové muffiny s borůvkovým tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Palačinky s jahodovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Rizoto s chřestem a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové mlsání v mističce
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zauzený zelný " Eintopf"
Sahula před 3 hodinami
Chábovica (zelná polévka)
Sahula před 3 hodinami
Pampeliškový sirup
Borisovaanna před 4 hodinami
Kuřecí čínské nudle
Misicka77 před 4 hodinami
Beránek biskupský
Moanka před 6 hodinami
Věnečky z odpalovaného těsta od Marcely
PetraBrno před 9 hodinami
Zelený chřest s hráškem
trdlo před 10 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Markettt před 11 hodinami
Fazolové lusky jako příloha k masu
evinkaaa před 11 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
Michaela86 před 12 hodinami
Suroviny:
makrela,
citron,
cibule,
kečup sladký,
sůl,
víno červené,
cukr,
olivy zelené,
olivy černé,
olej
Komentáře (19)