Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 015 kJ / 960 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,53 g |
Tuky | 81,09 g |
Vláknina | 8,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 574 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 43,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vykuchaných makrel odkrojíme hlavy, ocasní partie a odstřihneme hřbetní ploutve. Potom makrely očistíme, opláchneme a rozkrojíme na porce. Osolíme, pokapeme citronem a necháme chvilku odležet, než dostatečně
rozehřejeme pánev. Krok 2: Na rozpáleném oleji pečeme makrely na obou stranách do červena. Upečené porce makrel vyjmeme, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme a přidáme kečup, sůl a cukr. Podle potřeby rozředíme malou trochou
vody a prováříme na mírném ohni asi 15 minut. Pečené porce makrel pak vložíme do připravené omáčky, přilijeme víno, přidáme na kolečka pokrájené olivy a přivedeme až k bodu varu. Krok 3: Upravené makrely můžeme nechat v omáčce vychladnout a po několikahodinovém proležení je podáváme studené, se slanými rohlíky.
Teplé makrely pečené po řecku podáváme s vařenými brambory. Já jsem je jedla studené a nemělo to chybu.
rozehřejeme pánev. Krok 2: Na rozpáleném oleji pečeme makrely na obou stranách do červena. Upečené porce makrel vyjmeme, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme a přidáme kečup, sůl a cukr. Podle potřeby rozředíme malou trochou
vody a prováříme na mírném ohni asi 15 minut. Pečené porce makrel pak vložíme do připravené omáčky, přilijeme víno, přidáme na kolečka pokrájené olivy a přivedeme až k bodu varu. Krok 3: Upravené makrely můžeme nechat v omáčce vychladnout a po několikahodinovém proležení je podáváme studené, se slanými rohlíky.
Teplé makrely pečené po řecku podáváme s vařenými brambory. Já jsem je jedla studené a nemělo to chybu.
Zveřejněno 29. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrely pečené po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Qml
Moje poznámka
Makrely pečené po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Qml
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 4 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 6 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 3 minutami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 1 hodinou
Kokosový beránek
Mikinka30 před 2 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 2 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 3 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 4 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 4 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 4 hodinami
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 5 hodinami
Suroviny:
makrela,
citron,
cibule,
kečup sladký,
sůl,
víno červené,
cukr,
olivy zelené,
olivy černé,
olej
Komentáře (19)