Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaný jablečný koláč

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

KarolinaSpicarova

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 velký plech / 35 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 560 kJ /
6 109 kcal
Bílkoviny107,75 g
Tuky267,81 g
Vláknina47,31 g
Cholesterol 869 mg
Sodík 486 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy793,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako první připravíme kvásek. Vlažné mléko osladíme, přidáme do něj droždí a necháme na teplém místě pracovat. Krok 2: Vyšleháme cukr, olej a vejce. Jakmile kvásek nabyde, přidáme ho společně s moukou a solí k vyšlehané směsi a těsto hněteme, dokud se nespojí a nepřestane se lepit. Když je takto připravené, trochu ho posypeme moukou a dáme na cca hodinu kynout. Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme. Přidáme skořici a dosladíme podle chuti (záleží na sladkosti jablek). Teď uděláme drobenku. V míse smícháme všechny ingredience a prsty rozdrobíme tak, aby vznikla drobivá hmota. Mezitím rozehřejeme troubu na 180°C. Když těsto nakyne, rozprostřeme ho na plech a dáme na něj jablka a drobenku. Necháme ještě asi pět minut odpočinout. Krok 4: Pečeme zhruba 40 minut. Poté necháme vychladnout a můžeme porcovat.

Zveřejněno 18. 10. 2020

Poznámka autorky KarolinaSpicar…

Těsto by mělo být jemné a nadýchané. Je to poměrně rychlý a jednoduchý recept. Doporučuji !!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaný jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ow2A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaný jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ow2A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr, olej, sůl, mouka hladká, droždí, mléko, cukr, jablko, skořice, cukr, mouka hrubá, cukr, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu