Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lívanečky z máslové dýně

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 950 kJ /
1 900 kcal
Bílkoviny75,99 g
Tuky60,38 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 721 mg
Sůl2,24 g
Sacharidy223,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslovou dýni oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nastrouháme nebo pokrájíme na menší kostky. Dáme do kastrolu na rozpuštěné máslo, přidáme cukry, citronovou kůru a šťávu a pod poklicí podusíme na mírném plameni za občasného promíchání doměkka. Dle potřeby můžeme podlít troškou vody.
Pak dýni rozmixujeme na pyré, do kterého nalijeme mléko, přidáme žloutky, rum, mouku s práškem do pečiva, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Krok 2: Lžící odebíráme těsto, ze kterého v rozpálené pánvi s troškou oleje tvoříme lívanečky, které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Krok 3: Podáváme sypané skořicovým cukrem, potřené marmeládou nebo jako u nás "s parádou" , tj. potřené povidly, sypané strouhaným tvarohem a kopečkem vyšlehané šlehačky s tvarohem a cukrem.

Zveřejněno 6. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívanečky z máslové dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pM6y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívanečky z máslové dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pM6y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně máslová, máslo, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr krupice, šťáva citronová, kůra citronová, rum, vejce, olej, povidla švestková, tvaroh, tvaroh na strouhání, cukr skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu