Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí nudličky s bylinkami a smetanou

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení masa

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Krůtí maso je výživné a rychle hotové, takže se hodí na oběd i večeři. Se smetanovou omáčkou bude lahodné, bylinky dodají omáčce ten správný šmrnc a cibulka s citronem ji osvěží. Podávat můžete s bramborami nebo rýží.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 171 kJ /
1 475 kcal
Bílkoviny233,00 g
Tuky60,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Krok 2: Do misky nalijeme olej, přidáme citronovou šťávu a vsypeme bylinky, nakrájenou lahůdkovou cibulku a nakonec přidáme nakrájené maso a promícháme. Dáme do ledničky alespoň na hodinu uležet. Krok 3: Teflonovou pánev pořádně rozehřejeme a do ní vložíme maso, zprudka orestujeme ať se maso zatáhne a restujeme jen několik minut, až je maso opečené. Krok 4: Podlijeme smetanou, zamícháme a pokud chceme mít více omáčky, podlijeme buď vývarem nebo vodou a zahustíme instantní jíškou. Krok 5: Necháme projít varem, podle chuti dochutíme, dosolíme.

TIP: Rozdělení a zpracování drůbeže

Zveřejněno 6. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wMR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wMR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

LenikZ: děkuji, mám radost:-K

Moc děkuji za super recept! Jednoduché,rychlé,chutné???? V dnešní distanční době kdy pracujete do 17h a děti doma učiněná spása ????

nechala jsem zbytek trošku rozležet.... opravdu luxusní ..... dneska jsem vařila znovu nemá to chybu :yes::yes::yes::yes:

Dneska jsem uvařila přesně dle receptu, jen s kuřecím masem..... lehlé, chutné. moc dobré !!!!!! chválím ! :yes::yes::yes:

Ludmila B: Děkuji, jsem ráda, že recept nezklamal:-*:-K

Anduli: i já děkuji:-K

Tak se opět povedlo a chutnalo, děkuji za nápad ;-)

No paráda:-) jdu nakládat :yes:

:-p:-*:yes:

Ajajaj, Ivi, to bych mohla:-p:yes::yes:

:-p:-p:yes:+6

:-OTy bláho;-)bezva recept:-pa parádní fotky:-K+5:yes::yes:

:yes::-p:-p nádhera recept i fotky:yes: jako vždy:-K:-K

:-D:-D:-D

Ivi,mě neoblafneš..:-Dty jsi estét,jasná páka:-!:yes:a všechno je tak nějak čisťounké a dýchá z těch tvých fotek pohodička a voní to až sem:-8:yes:prisámbačku:-D:-D

Rebí, to je náhoda, ta ošatka je běžně v kuchyni na stole!!! Mívám v ní ovoce:-))

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
krůtí nudličky, krůtí nudličky se smetanou, krůtí maso se smetanou, krůtí nudličky na smetaně, krůtí se smetanou, krůtí nudličky recept, krůtí prsa se smetanou, krůtí na smetaně, krůtí maso s bylinkami, krůtí maso na smetaně, krůtí nudličky se zeleninou, kruti nudlicky smetana, krutí prsíčka na nudličky, recepty krůtí maso s bylinkami, krůtí nudličky na bylinkach, krůtí maso recepty se smetanou, recept na krůtí nudlicky, krůtí maso se smetanovou omáčkou, krůtí prsa na smětaně, krůtí nudličky recepty

Suroviny:
prsa krůtí, olej, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, cibulka lahůdková, sušená bazalka, majoránka, smetana na vaření, jíška světlá instantní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu