Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé rohlíky - do hodiny hotové

Hodnocení receptu je 5,0 (60×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Máte chuť na čerstvé rohlíky a nemáte moc času? Pak je tento recept přímo pro vás. Vyzkoušejte upéct tyto křupavé a měkké rohlíky, které budete mít s kynutím a pečením do jedné hodiny na stole.

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 860 kJ /
1 640 kcal
Bílkoviny52,98 g
Tuky31,33 g
Vláknina12,80 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 3,30 g
Sůl8,23 g
Sacharidy280,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mlieka odoberieme 100 ml mlieka, zohrejeme a do vlažného vmiešame cukor a droždie. Necháme stáť 15 minút. Krok 2: V múke rozmiešame soľ, pridáme oživené droždie s mliekom, mäkké maslo, zvyšok vlažného mlieka a vymiesime pružné cesto. Krok 3: Okamžite z cesta sformujeme 2 bochníky. Každý vyvaľkáme na cca 3 mm hrubý kruh. Krok 4: Kruh nožom rozdelíme na polovice. Každú polovicu ešte rozdelíme na tri časti, každú pevne zvinime od širšieho okraja, cíp mierne natiahneme, ukladáme na plech pečiacim papierem, cíp je naspodu rohlíka. Snažíme sa čo najmenej múčiť. Krok 5: Teraz zapneme rúru na 200 °C. Rohlíky mimo rúru necháme na plechu cca 15 minút kysnúť, potrieme mliekom (vodou), dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20 minút pri 200 °C. Krok 6: Z uvedeného množstva máme 12 ks rohlíkov.

TIP: Další oblíbené recepty na rohlíky

Zveřejněno 27. 1. 2016

Poznámka autora magdalenka

Je to rýchlovka (úplne presný čas som nestopovala), naozaj odpadá dlhé miesenie a čakanie na vykysnutie. Rohlíky sú chrumkavé, znútra mäkké, chutné. Kto nevyskúša, neuverí.

Pôvodne som pridala recept na 350 g múky, cesto bolo relatívne mäkké a horšie sa s ním pracovalo. Recept som upravila na 360 g múky, postup ostáva.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé rohlíky - do hodiny hotové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EmAK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé rohlíky - do hodiny hotové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EmAK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (93)

Marie Svarcova: Máš pravdu, je to prekvapujúce.

:-)<3:yes::yes: Recept se mi líbí a v době "covidové" jse také pekla rohlíky jen se mi nikdy nepovedlo z 12 trojúhelníků udělat 16 rohlíků ani ze 6 udělat 8 jako topreceptům ;-) tam navíc změní název a je z toho nový recept. Magdalénko, máš je skvělé :yes::yes: neber to ve zlém jen pro zasmání. :-D a měj se hezky :-K

Frantiska: :yes::yes: ... a navíc ve vlastní kuchyni nepotkáš nikoho, od koho by ses mohla nakazit koronavirem! :-D Pořád se k tomuto receptu vracím a obměňuju. Už jsem zkoušela i uzlíky. Vždycky to dopadne skvěle. :yes:

Frantiska: Máš ich extra krásne! Prax robí majstra, všimla som si, už ich máš v repertoári dávnejšie. A darí sa ti.:yes:

po delší době jsem je opět udělala a pořád jsou moc dobré a neuvěřitelně rychle hotové. Je to rychlejší než jít pro ně do obchodu :)

zdenka.s: v podstate je jedno, aké použiješ cesto - ide o tú cibuľovú náplň...nech sa ti darí!

magdalenka : no tak ty cibulový :yes: ty udělám ,cibuli můžeme , Vy jste šikulka ,já :-O
Díky za rady :-K

zdenka.s: :- ja zajtra pečiem tieto ...https://www.toprecepty.cz/recept/32528-olivovo-ces... alebo tieto...https://www.toprecepty.cz/recept/43335-cibulove-ro...
Nie som si istá, či mám olivy a zajtra už do obchodu nepobežím...:-8

malaneta : ty musí být žravé :yes: ( omlouvám se za to slovo , ale sedí nejlíp ) zkusím je taky naplnit :-K

Recept jsem si trochu vytunila ;-) Do těsta jsem přidala mletý kmín, lžičku sušeného česneku a trochu nastrouhaného sýra. Na rozválené trojúhelníky jsem dala náplň- strouhaná šunka, sýr, vajíčka a sušená petržel . Pak už zamotat a postup podle receptu. Jen jsem pekla o něco déle. Velikost to ma jako klasický rohlík, jen už si to nemusíte ničím mazat. Jsou to takové silvestrovské rohlíky ???? Bylo jich 12, ...ale myslím, že do Silvestra určitě nepřežijí ????

MamlajdaD: kdeze, som ti vdacna... :-K kazdy tu po sebe zanecha nejaku stopu. Aj Madula, aj ty, aj ja...

magdalenka: Nedovolila bych se ti plést do tvého (velmi vydařeného ) receptu, ale ten komentář mně trochu (dost) zamrzel svojí formou. Přesto jsem se snažila o porobné vysvětlení, ale ten dovětek jsem si neodpustila. ;-) Paní nebo slečna uživatelka by se měla nad sebou trochu zamyslet. :-( Jsem ráda, že se nezlobíš, že se ti "pletu do řemesla"! :-*;-):-K Zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD: Ďakujem za záskok, podrobnejšie vysvetlenie - snáď to autorka dotazu už pochopila. Pre istotu a pre niekoho málo skúseného to upravím podľa teba. Najprv mi dotaz prišiel absurdný, viackrát som si ho prečítala, dokonca som uvažovala, že z výchovného dôvodu ho budem ignorovať. :-8 Upravím to, ale nie kvôli autorke dotazu, ale pre ďalšieho, možno tápajúceho slušného začiatočníka.
Pekný deň!

Madula: Asi jste si odstavec 5) nepřečetla dost důkladně. Pokusím se vám to napsat tak, aby jste to pochopila:
Původní text Magdalenky: Teraz zapneme rúru, necháme na plechu cca 15 minút, potrieme mliekom (vodou) a pečieme - cca 20 minút pri 200 °C.
Můj přepis pro vás - podrobněji: Nyní zapneme troubu (na 200° C), rohlíky necháme na plechu 15 minut odpočívat (venku na pracovní ploše, ne v troubě), pak je potřeme mlékem nebo vodou a dáme do té vyhřáté trouby (která se zatím vyhřála na těch 200° C) a pečeme přibližně 20 minut. Dobu pečení je nutno ohlídat, každá trouba peče jinak!

Víc podrobněji popsat už to snad nejde, a když něco nevíte, nebo něčemu nerozumíte, je lepší (a slušnější) se prostě zeptat, a ne tady "vykřikovat" pomocí velkých písmen a smajlíků! Ten "šílený smajlk" by spíš patřil vám, za vaší nezdvořilost, určitě ne autorce, protože její recept jinak pochopili všichni a byly to desítky a desítky kuchařek a kuchařů.

8-(TAK JÁ TO NECHÁPU - DÁM JE N E V Y K Y N U T É NA PLECH - DO ZAPNUTÉ TROUBY (na kolik je zapnutá)? A pak dám troubu na 200 nebo asi na 200 je ??? a peču ještě 20 minut?8-(

:yes:povedly se.Dik za recept. Přidávám foto

magdalenka: Mám radost, že jsem někomu udělala radost:-!:-D

Holky, ste skvelé všetky. Mám radosť, že sa vám darí. A Dajda to svojím výskumom a experimentovaním doviedla do dokonalosti. Mám zlepšenú náladu.:-K

Upečeno, tentokrát s vodou ( příště zkusím s mlékem) a zapomněla jsem je před vložením do trouby potřít. Asi přestanu kupovat rohlíky :)

Zdenka1: Já mám ráda rozpečené jakékoliv pečivo, pokud není čerstvé a křupavé. Takže i plátky chleba strkám od třetího dne (pokud vydrží) ráno do topinkovače. :-O Takhle lze "oživit" také pečivo nebo plátky chleba, které uschováte pro případ nouze do mrazáku. Tyhle rohlíčky se přímo nabízejí - daly by se dobře upéci do bleda, pak uschovat v mrazáku a po vyjmutí nahřát do křupava.

cathleen: no já jsem nepočítala s tím, že zůstanou křupavé navždy:-D. Naopak mě překvapilo, že byly i druhý den dobré, na rozdíl od těch kupovaných, které bývají gumové.

Dajda: díky za prima nápad:yes:, příště využiju <3:-K

Zdenka1: Stačí nechat pár bledších a ráno je dát na chvíli do rozehřáté trouby nebo nad rozehřátý topinkovač https://www.mall.cz/topinkovace/sencor-sts-6051gr?..., pokud ho máte, a budou znovu křupavé. Lze je ještě potřít vodou. Podstatné však je to, že jsou vláčné a nestane se z nich cosi gumového! :-D

Zdenka1: svou křupavost ztrácí všechno pečivo už během nkolika hodin, s tím nic nenaděláme. :-8

Rohlíky jsem udělala včera k večeři. Rychlé a moc dobré. Ráno jsme je dojídali. Křupavé již nebyly, přesto zůstaly vláčné a chutné.<3:yes:

cathleen: Já už se častým opakováním naučila rohlíky tak rychle, že by mi snad bulky daly víc práce! 12 rohlíků mám rozválených a smotaných za pár minut. S vázáním uzlíků nebo pletením housek je to horší - jsou sice moc pěkné na pohled, ale práce mi jde mnohem pomaleji - taže rohlíky vyhrávají na celé čáře!

zizala: snacha je zase dělá jako raženky - jen maličké bulky, šup-šup narazit a hned s nimi na plech. Tenhle úžasný recept miluje celá naše rodina <3

Dajda: Taky mě tyhle rohlíky vždycky zachrání, když dojde pečivo a potřebuju ho honem. Mám recept připnutý na ledničce, abych ho nemusela hledat. Nedávno jsem z něj dělala jen bulky, ani na válení rohlíků nebyl čas. Poslední 2 byly měkké ještě 3. den :yes::yes::yes:

Dajda: si skvelá!

Tyhle báječné rohlíčky se staly hitem mé koro-kuchyně. :yes: Ani nevím, kolikrát jsem je pekla. Je tu sice spousta jiných lákavých receptů na rohlíky nebo housky (dalším z mých oblíbených jsou Bibinčiny Babiččiny startovací žemličky https://www.toprecepty.cz/recept/10667-babicciny-s... - jsou taky výborné, ale přece jen dají více práce a k upletení uzlíků a kynutí těsta je potřeba trochu více času), ale já nakonec vždycky udělám v poslední době ty Tvoje - už je to rutina: 360 - 250 - 25 - 25. Nicméně experimentuju s materiálem a obměňuju ho. Už jsem psala o přidávání celozrnné mouky, dnes jsem zaměnila mléko pivem a máslo sádlem, jen na povrchu jsem hotové rohlíčky potřela mlékem. Výsledek byl <3, skvělé, křupavé, uvnitř nadýchané, prostě jedním slovem báječné. :yes::yes::yes:

SilviaD: vďaka. :-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
rychlé domácí rohlíky, rychlé rohlíky, recept na rychlé rohlíky, bleskové rohlíky, rychlé rohlíky recept, rychly recept na rohliky, rychlé domácí pečivo, rychly rohliky, rychle pecivo, rychlé rohlíčky, domaci rohliky jednoduchy, jednoduché rohlíky, recept na rohlíky, domaci rohliky rychle, nekysnute rohliky rychle, rychlý rohlík, domácí rychlé rohlíky, rohliky rychle, recept rohliky rychle, rychle domácí rohlíčky

Suroviny:
mouka hladká, mléko, droždí čerstvé, sůl, cukr, máslo, mléko, mouka

Přidat fotografie receptu