Suroviny
Porce: 16 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 228 kJ / 5 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,30 g |
Tuky | 192,11 g |
Vláknina | 30,30 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 795,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do 1 l odměrky dáme rozdrobené droždí, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, 50 ml vlahého mléka, prošleháme, zakryjeme a necháme asi 10-15 minut nakynout. Do mísy dáme prosátou mouku smíchanou se solí, vzešlý kvásek, změklé sádlo a žloutky rozkvedlané v půlce vlahého mléka. Zaděláme těsto a zbylé mléko pomalu doléváme. Těsto zaděláváme tak dlouho, dokud se nelepí na stěny a vařečku. Přikryjeme a necháme asi 1 hod vykynout.
Krok 2: Na dva plechy dáme pečicí papír. Z vykynutého těsta uděláme bochánek, který rozdělíme na 16 stejných kousků. Z každého kousku uděláme kulatý bochánek. Bochánek rozválíme na podlouhlou placičku a pevně srolujeme. Rohlíky klademe na plech spojem dolů, aby se nerozevřely. Necháme je na plechu 20 minut nakynout. Po nakynutí je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem a dáme péct do předem vyhřáté trouby asi 25 minut na 210°C dozlatova.
Zveřejněno 7. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Újezdecké rohlíky z polohrubé mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9V9z
Moje poznámka
Újezdecké rohlíky z polohrubé mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9V9z
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 14 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 5 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 6 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 6 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 6 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 7 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 7 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 7 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 7 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 9 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
žloutek,
cukr moučkový,
mléko plnotučné,
sádlo,
vejce,
kmín celý
Komentáře (8)