Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaový řez s pudinkovým krémem a kokosem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

UnholyKetty UnholyKetty

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 306 kJ /
6 287 kcal
Bílkoviny84,16 g
Tuky455,58 g
Vláknina38,28 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 788 mg
Sůl2,45 g
Sacharidy443,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava těsta:
Zapneme troubu na 200°C. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přimícháme cukr krystal i vanilkový cukr, pak zašleháme žloutky a nakonec přidáme a zašleháme ostatní suroviny - olej, vodu, mouku, kakao, kypřící prášek. Tuto směs nalejeme na vyšší plech o rozměrech cca 30x30 cm, který jsme buď vymazali tukem a vysypali kokosem a nebo vyložili pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct cca 25 minut. Krok 2: Příprava krému:
Mouku, cukr a pudinkový prášek rozmícháme v 200 ml mléka. Zbylých 300 ml přivedeme k varu, přilijeme rozmíchanou směs a vaříme do zhoustnutí. Po zchladnutí velmi hustého pudinku přidáme změklé máslo, kokos a vše vyšleháme. Krok 3: Když máme buchtu zchladlou, natřeme na ni krém. Roztopíme čokoládu, přidáme olej, rozmícháme, vlažné nalijeme na rozetřený krém a uhladíme polevu po celé ploše. Nakonec můžeme posypat ještě strouhaným kokosem a dáme do lednice, aby čokoláda ztuhla.

Zveřejněno 1. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqxV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqxV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Já bych možná jen upřesnila to "zašleháme" - do už hotového sněhu žloutky a pak ostatní suroviny já osobně už jen lehce vmíchám, klidně v míse robota, ale na pár otoček metel na nejnižší rychlost....jinak sníh spadne a ztratí tam smysl...

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka hladká, olej, voda, prášek kakaový, kypřící prášek, cukr vanilkový, mléko, cukr krystal, mouka hladká, pudink, kokos strouhaný, máslo, čokoláda na vaření, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu