Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 950 kJ / 1 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,99 g |
Tuky | 60,38 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 721 mg |
Sůl | 2,24 g |
Sacharidy | 223,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslovou dýni oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nastrouháme nebo pokrájíme na menší kostky. Dáme do kastrolu na rozpuštěné máslo, přidáme cukry, citronovou kůru a šťávu a pod poklicí podusíme na mírném plameni za občasného promíchání doměkka. Dle potřeby můžeme podlít troškou vody.
Pak dýni rozmixujeme na pyré, do kterého nalijeme mléko, přidáme žloutky, rum, mouku s práškem do pečiva, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Krok 2: Lžící odebíráme těsto, ze kterého v rozpálené pánvi s troškou oleje tvoříme lívanečky, které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Krok 3: Podáváme sypané skořicovým cukrem, potřené marmeládou nebo jako u nás "s parádou" , tj. potřené povidly, sypané strouhaným tvarohem a kopečkem vyšlehané šlehačky s tvarohem a cukrem.
Pak dýni rozmixujeme na pyré, do kterého nalijeme mléko, přidáme žloutky, rum, mouku s práškem do pečiva, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Krok 2: Lžící odebíráme těsto, ze kterého v rozpálené pánvi s troškou oleje tvoříme lívanečky, které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Krok 3: Podáváme sypané skořicovým cukrem, potřené marmeládou nebo jako u nás "s parádou" , tj. potřené povidly, sypané strouhaným tvarohem a kopečkem vyšlehané šlehačky s tvarohem a cukrem.
Zveřejněno 6. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lívanečky z máslové dýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pM6y
Moje poznámka
Lívanečky z máslové dýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pM6y
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 4 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 8 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 22 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky
snejkee před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 2 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 3 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 7 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 7 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 18 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 23 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 23 hodinami
Suroviny:
dýně máslová,
máslo,
mléko,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
šťáva citronová,
kůra citronová,
rum,
vejce,
olej,
povidla švestková,
tvaroh,
tvaroh na strouhání,
cukr skořice
Komentáře (2)