Suroviny
Porce: cca 60 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 517 kJ / 4 187 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,66 g |
| Tuky | 248,09 g |
| Vláknina | 13,80 g |
| Cholesterol | 982 mg |
| Sodík | 119 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 421,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin vypracujeme hladké a vláčné těsto, které dáme alespoň na 4 hodiny uležet do lednice.
Krok 2: Poté z něj na pomoučené ploše vyválíme hada a krájíme z něj 3-4 cm dlouhé kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky a
ty skládáme na plech. Krok 3: Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 10-15 minut, dokud rohlíčky jemně nezezlátnou. Vždy při první várce jeden rozkrojím, abych viděla, jak vypadají uvnitř. Když jsou hotové, další várky už nekontroluji. Ještě horké rohlíčky obaluji ve vanilkovém cukru smíchaným s moučkovým a skládám rovnou do krabice.
ty skládáme na plech. Krok 3: Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 10-15 minut, dokud rohlíčky jemně nezezlátnou. Vždy při první várce jeden rozkrojím, abych viděla, jak vypadají uvnitř. Když jsou hotové, další várky už nekontroluji. Ještě horké rohlíčky obaluji ve vanilkovém cukru smíchaným s moučkovým a skládám rovnou do krabice.
Zveřejněno 22. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje první povedené vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gp9K
Moje poznámka
Moje první povedené vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gp9K
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 18 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin
Lucy27 před 10 minutami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 38 minutami
Moji utopenci
marky79 před 1 hodinou
Pudinkové cukroví
adela. před 1 hodinou
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 1 hodinou
Sachr cukroví
adela. před 1 hodinou
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 3 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
ořechy vlašské,
vejce,
žloutek,
cukr krupice,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový
Komentáře (6)
No, pokud by autorka dělala rohlíčky jako ich, tedy bez CELÝCH vajec, resp. bez žloutků, tak by se jí se ffší pravděpodobností nepovedly
yanull:
Já naopak vkládám rohlíčky do cukru hned po vytažení z trouby, viz koment zde: https://www.toprecepty.cz/recept/30464-andelske-va...
Připojím malou radu. Na horkých rohlíčcích ulpí velké množství cukru, zdá se mi to zbytečné proto je obaluji jen vlažné nebo zcela zchladlé.