Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Újezdecké vánoční perníčky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 1,5 dne odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 1,5 dne odležení )

Zdobit perníčky nemusíte pouze použitím cukrové polevy. Pokud z těsta vyválíte šňůrku, nebo do perníkového těsta vykrojíte ozdobné tvary, můžete popustit uzdu fantazii i v trojrozměrném zdobení.

Suroviny pro 1 dávka

Podle velikosti tvarů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 722 kJ /
7 582 kcal
Bílkoviny193,98 g
Tuky86,48 g
Vláknina31,20 g
Cholesterol 2,07 g
Sodík 840 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy1 491,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velké mísy prosejeme mouku a moučkový cukr, dáme amonium, perníkové koření a promícháme. Přidáme vejce, med a nejdříve mícháme vařečkou, vodu přidáváme po lžících. Abychom těsto měli krásné a hladké, doděláváme ho ručně, aby se nelepilo na ruce, tak si dlaně 3 krát potřeme olejem. Krok 2: Dobře vypracované těsto dáme do fólie na 24 hodin odpočinout. Potom ho rozválíme na 4 mm silnou placku, vykrájíme různé tvary a zároveň vyválíme jemnou kulatou šňůrku z těsta na zdobení. Dobře to jde tak, když smočíme jemně bříško ukazováčku mističce s vodou, perníček potřeme, pak šňůrka pěkně drží. Krok 3: Vykrájené tvary dáme na plech s pečícím papírem a necháme 3 hodiny odpočinout. Pak ho potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 170°C do středu vyhřáté trouby. Během pečení perníčky v troubě ještě jednou potřeme. Po vytáhnutí z trouby je potřeme naposledy.

TIP: Jak připravit perníčky

Zveřejněno 1. 12. 2020

Poznámka autorky Jaromira18

Já těsto dělám na dvakrát, abych ho pěkně propracovala.

Také vykrájíme srdíčko, na něj položíme malé, tenké srdíčko a ozdobně propícháme a tak uděláme různé tvary.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/My7G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/My7G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Jaromira18: Děkuji, dobrá vychytávka:yes:;-)

Majkaa: Děkuji za optání, vždy si vezmu nějaký nástavec na stříkání krému na dorty. Právě dělám další perníčky tak jsem to propíchla a vyfotila, přidávám to tam.:-K:-K:-K

Čím dělate ty malé dírky do perníčků:-8

Majkaa: Moc děkuji, už je polovina snědená, nejsou tak moc tvrdé, dají se jíst už teď. :-K:-K:-K

Nádhera, originální:yes: Jak dlouho trvá, než budou perníčky měkké:-?<3

Bod jsem už dala, tak ještě slovně.:-) Opravdu moc hezké a originální. :yes: Trochu mi to připomíná vizovické pečivo, ale to není k jídlu. Nevím, jestli bych měla takovou trpělivost. :-):-K

S tím zdobením si měla práce až nad hlavu, jak je to hezké a takové domácky originální! Na první pohled jednoduché, ale to se na stole jen tak nepřehlédne ! Takové perníčky, úplně závidím. A ta esíčka na těch květinkách, to musela být "robota" ,tak malinké kousky těsta vytvarovat , a ne všelijak, pěkně do esíčka, no:-O totok! Už se vidím, že to dělám já.....:-D:-D:-D, to by dopadlo! ;-(

Jaromira18: stále niečím prekvapíš, máš môj obdiv. :-K

Moc pěkné, obdivuji tu trpělivost..:yes::yes:

hospodyne: Moc a moc děkuji.:-K:-K:-K

Frantiska: Moc a moc děkuji.:-K:-K:-K

MamlajdaD: Moc a moc děkuji .:-K:-K:-K

Jsou fakt půvabné, <3<3<3 moc se mi líbí! ;-):-8:yes::yes::yes: Jsi moc šikovná:-! :-K:-K:-K

taky nemam rada cukrove zdobení :) recept se mi libi. Urcite tento rok vyzkoušim. Už jen kvuli mnozství medu :)

:-Kjéje, ty jsou hezoučké:yes::yes: Díky za inspiraci. Naši nemají rádi cukrové zdobení.

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, amonium, koření do perníku, voda, vejce

Přidat fotografie receptu