Postup přípravy
Do kastrolu nalijeme přiměřené množství oleje, nepřehnat, přijde ještě sádlo ke konci. Cibuli dáváme na horký olej, zkraje více mícháme, po 5 minutách stáhneme plyn na střední teplotu a občas zamícháme. Přibližně po 15 minutách dáme na sporo. Cibule se bude dělat pomalu a bude měknout. Občas zamícháme. Asi po 20 minutách zamícháme a přikryjeme poklicí na 5-7 minut. Dále smažíme bez poklice, aby se odpařila voda. Cibule už není bílá, ale do béžova s nazlátlými růžky. Na chvíli (tak 3-4 minuty) přidáme plyn na maximum a mícháme. Dáme opět na sporo a přidáme sádlo. Já dala 3 hodně vrchovaté lžíce (3 fláky). Necháme pět minut rozpouštět, stále na sporo, a vypneme. Horké dno ještě dokončí proces smažení. Krok 3: Čistou zavařovací sklenici postavíme vedle kastrolu a lžící přendáváme horkou cibuli do sklenice. Jakmile ji udržíte v ruce, je dostatečně zchladlá a můžeme našroubovat víčko. Zcela vychladlou sklenici dáme do lednice. Máte připravenou cibuli na další použití. Třeba do guláše, kdy nejdříve zatáhnete maso a pak teprve přijde polotovar z cibule. Cibule zmenší objem nejméně o dvě třetiny. Je tomu třeba přizpůsobit množství polotovaru. Pod vrstvou sádla vydrží minimálně deset dnů.
Zveřejněno 9. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažená cibulka uložená v sádle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZPpw
Moje poznámka
Smažená cibulka uložená v sádle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZPpw
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 3 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 18 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 20 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 5 minutami
Hrníčková bábovka
káťa před 26 minutami
Mazanec
VeraStranska před 44 minutami
Segedínský guláš
Dasa89 před 50 minutami
Klasický ruský boršč
Dasa89 před 50 minutami
Nádivka velikonoční
AnulkaB před 1 hodinou
Rychlé nekynuté koblížky
lenka adamcova před 1 hodinou
Velikonoční mazanec
manina před 2 hodinami
Americké kotlety
evikju před 2 hodinami
Chlebové bagety
1Jirina před 2 hodinami
Suroviny:
cibule,
cibule,
sádlo vepřové
Komentáře (12)