Postup přípravy
Do kastrolu nalijeme přiměřené množství oleje, nepřehnat, přijde ještě sádlo ke konci. Cibuli dáváme na horký olej, zkraje více mícháme, po 5 minutách stáhneme plyn na střední teplotu a občas zamícháme. Přibližně po 15 minutách dáme na sporo. Cibule se bude dělat pomalu a bude měknout. Občas zamícháme. Asi po 20 minutách zamícháme a přikryjeme poklicí na 5-7 minut. Dále smažíme bez poklice, aby se odpařila voda. Cibule už není bílá, ale do béžova s nazlátlými růžky. Na chvíli (tak 3-4 minuty) přidáme plyn na maximum a mícháme. Dáme opět na sporo a přidáme sádlo. Já dala 3 hodně vrchovaté lžíce (3 fláky). Necháme pět minut rozpouštět, stále na sporo, a vypneme. Horké dno ještě dokončí proces smažení. Krok 3: Čistou zavařovací sklenici postavíme vedle kastrolu a lžící přendáváme horkou cibuli do sklenice. Jakmile ji udržíte v ruce, je dostatečně zchladlá a můžeme našroubovat víčko. Zcela vychladlou sklenici dáme do lednice. Máte připravenou cibuli na další použití. Třeba do guláše, kdy nejdříve zatáhnete maso a pak teprve přijde polotovar z cibule. Cibule zmenší objem nejméně o dvě třetiny. Je tomu třeba přizpůsobit množství polotovaru. Pod vrstvou sádla vydrží minimálně deset dnů.
Zveřejněno 9. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažená cibulka uložená v sádle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZPpw
Moje poznámka
Smažená cibulka uložená v sádle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZPpw
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 7 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 17 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 4 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 4 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 4 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 5 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 6 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 7 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 8 hodinami
Suroviny:
cibule,
cibule,
sádlo vepřové
Komentáře (12)