Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Masoráky"

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 807 kJ /
1 627 kcal
Bílkoviny108,86 g
Tuky90,62 g
Vláknina11,15 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 7,98 g
Sůl18,92 g
Sacharidy88,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okrájené a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso s asi jednou lžící brambor proženeme sekáčkem. Celkové množství masa jsem zpracovala postupně, cca natřikrát na jemnou fáš. Krok 2: Vše dáme do misky, přidáme vajíčka, koření, sůl a zahustíme hrubou moukou. Zde asi 3 lžíce. Krok 3: Smažíme na rozpálené pánvi s olejem nebo sádlem do zlatavé barvy.

Zveřejněno 11. 12. 2020

Poznámka autorky yanull

Asi jako nyní ve všech rodinách peču cukroví. Vůně vanilky a skořice už jsem se nadýchala tolik, že jsem ji musela něčím přerazit. Povedlo se. "Masoráky" jsou jemné, díky hrubé mouce pěkně křupavé. Měla jsem obavu, aby se propeklo hlavně to hovězí maso, ale vůbec byste ho v nich podle struktury nepoznali, jen chuť byla jiná a moc dobrá.

Jelikož není moc času, byla k nim jen rajčátka, ovšem umím si k nim představit salát z kysaného zelí s mrkví a dobře vychlazené pivo. :-)

Přeji dobrou chuť.

Je to foceno při umělém světle, až po dokončení, ale v reálu vypadaly mnohem lépe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Masoráky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrG9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Masoráky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrG9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Toto je zajímavé, určitě vyzkouším. Já peču v troubě karbanátky běžně a vůbec je nemastím, naopak se z nich vždy i vypeče tuk. Peču tak 20 minut (až jsou zlatavé) na 200 pak otočím a dopeču

mika59: zaujímavé, k niektorým podobné pridať ide, k niektorým nejde.:-8 Teraz som pozerala, kukám ako puk.

yanull: Bez sádla jsem to nepekla, nemám odzkoušeno, ale to maso toho sádla v sobě zase moc nemá ... brambory taky ne... Bála bych se, že se to připeče.

Veronika.Hrozna: Já jsem to pochopila ve tvaru placiček, ale to je jedno, zda placičky nebo po celém plechu ;-). Jen bych už na vrch sádlo nedávala, je to s masem a to v sobě tuk má, myslím, že by to mohlo stačit. ;-)

yanull: Já to rozetřu na statečně vymazaný plech a dám na to sádlo, peču tak i bramborák! Nejlepší jsou kraje, krásně do červena, no mňamka! Tak jsem to myslela, když jsem Kvety psala odpověď.

Kvety: Už jste odpověď dostala, určitě to v troubě upéci půjde, stejně tak, jako se někdy pečou i jiné kombinace, např. se zelím a pokud byste netrvala na kulatých placičkách, šla by ta vrstva rozetřít po celém plechu a po upečení nakrájet ;-):-K

Mám už tady hodně podobný recept dávno..jen už nejde dát do podobných..bohužel..změny..:-O:-O

Veronika.Hrozna: děkuju, poslechnu vás:-)

Kvety: Jen tam nedávejte olej, ale sádlo . S olejem to nejde, bude to nejedlé!

Veronika.Hrozna: diky, určitě to zkusim. Vypadá to fakt dobře, jenom já nemůžu nic smažené a všec
hno peču

Kvety: Vymažte si plech sádlem , dejte tam směs, asi 1 cm na výšku, poklaďte malými kousky sádla po povrchu, asi 15 malých kopečků /kávová lžička/, hezky rovnoměrně , dejte na 180 do trouby a za 45 minut bude zázrak hotový! No vždyť to ucítíte, okraje budou hezky vypečené do červena......:yes:

Geniálne.:yes:

Řekněte (napište) mně, že to jde upéct v troubě a bude to pro mě super recept. :-)

Suroviny:
maso mleté, brambory, vejce, koření grilovací, sůl, majoránka, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu