Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort světlá malina

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sabipupp sabipupp

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 314 kJ /
4 616 kcal
Bílkoviny76,70 g
Tuky236,73 g
Vláknina9,91 g
Cholesterol 1,61 g
Sodík 598 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy539,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: Do mísy rozklepneme celá vejce, která vyšleháme s cukrem. Přidáme vodu, olej a poté prosejeme mouku přidáme ji s kypřícím práškem. Vše smícháme a přidáme sůl. Vymažeme formu máslem a moukou a přelijeme těsto. Formu s těstem dáváme do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 35.40 minut. Po vytáhnutí necháme vychladnout. Krok 2: Krém: Nalijeme 2/3 mléka do hrnce a 1/3 mléka smícháme s pudinkem. Mléko v hrnci přivedeme k varu a přilíváme část mléka s rozmíchaným pudinkem. Směs mícháme a když směs začne houstnout, sundáme ze sporáku a přikryjeme potravinářskou fólii, ať se na pudinku neudělá škraloup. Necháme vychladnout.

Po vychladnutí nakrájíme máslo na kostičky a ušleháme ho s cukrem a poté s pudinkem, dokud se nespojí v jemný krém. Jakmile se krém spojí, ředíme smetanou, podle toho, v jaké konzistenci ho chceme mít. Já dávám cca 70 ml smetany. Krok 3: Korpus rozřízneme vodorovně na půl, obě strany potřeme marmeládou a na spodní část korpusu dáme část krému, dáme horní část a celou plochu pokryjeme jemnou vrstvou krému. Zbylý krém spojíme s 20 gramy sušených malin, které rozmixujeme. Přendáme do cukrářského pytlíku a zdobíme vršek dortu. Posypeme malinami a lístky růží. A je hotovo.

Zveřejněno 12. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort světlá malina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jo3y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort světlá malina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jo3y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, vejce, kypřící prášek, voda, olej, sůl, máslo, mouka polohrubá, pudink, cukr, mléko, máslo, smetana, maliny, džem malinový, růže

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu