Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní zelný salát

Hodnocení receptu je 5,0 (60×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min + doba vychlazení

20 min (20 min příprava, + doba vychlazení)

Zelné saláty patří mezi velmi oblíbené přílohy zejména k masovým pokrmům. Tento je lahodný, pikantní, osvěžující a plný vitamínů. Využijte sezónu raného zelí a připravte si dobrotu, která vás povzbudí a dobře naladí, třeba po těžkém dni či večírku.

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 319 kJ /
315 kcal
Bílkoviny14,98 g
Tuky3,87 g
Vláknina26,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 414 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy42,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlávkové zelí nakrouháme, mrkev nahrubo nastrouháme, cibuli a petrželku najemno nakrájíme, přidáme hořčici a vše ostatní dle vlastní chuti. Krok 2: Promícháme a mírně pomačkáme - rukou promneme. Necháme vychladit.

TIP: Zkuste ze zelí i salát Coleslaw

Zveřejněno 14. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní zelný salát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPln

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní zelný salát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPln

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

Mikesanda1: Jsem ráda, že salát chutná.:-K

Vynikající salát, zkuste z čínského zelí. Dělám i z kysaného zelí.

:yes::yes::yes::-K

Eva Hýzlová 23. 5. 2016 20:50
:yes:

MarcelaPa: Marci, děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnal:-K

Dnes jsem salát připravila k večeři. Výborný.:yes: Posílám bodík.

Všem děkuji:-K

tentokráte s Dijonskou hořčicí a jablkem podle lomačky ... luxusní salát :yes: :yes: :yes:

lomačka 2. 1. 2014 15:52
Občas přidám i na kousky nakrájené jablko,dá tomu šmrndc;-)

Dodržela jsem všechny ingredience až na pažitku a musím říct, že salát byl prostě luxusní! :-* Dijonská hořčice opravdu udělá své, takže určitě doporučuju dát ji a ne naši obyč ;-) Posílám bodíka a ukládám do oblíbených, díky za recept! :yes:

skvělý recept jen jsem ho trochu poladil (chilli hořčicí a vinným octem):-p díky za inspiraci:yes:;-)

:yes::-p;-)

Taky jsem měla jen obyčejnou hořčici, ale i tak to bylo výborné! :) chutnalo celé rodině, jen přítele asi na saláty nikdy nenaučím :-D

pazderka83: Peťko, moc děkuji a jsem opravdu ráda, že salát chutnal:-K

Tak hotovo a už se chladí :-p no upřímně,čekala jsem,že to takový zázrak napoprve nebude,když jsem dochucovala a pořád se nemohla dobrat ke zdárnému konci,ale teď,když už jsou-byli mé chuťové buňky opět na nule a salátek je částečně vychlazený,mohu říct,že po ochutnání se můj jazýček pomněl ;-) Je to fakt dobrůtka(i přesto,že je všechno nakrájené na kostičky-robot nevlastním) ;-):yes::-)) Bodík poslán.

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
zelný salát, zelný salát recept, zelné saláty, recepty zelny salat, pikantní salát, recept na zelný salát, recept zelný salát, čínský zelný salát, recept na cinsky zelny salat, výborný zelný salát, salát zelný, zelný salát recepty, pikantní čínský zelný salát, zelny, zelnysalat, zelnej salát, salát z krouhaného zelí, cinsky zelny salat recept, pikantni salaty, recepty na zelný salát

Suroviny:
zelí bílé hlávkové, mrkev, cibule, petrželka zelená, hořčice francouzská, sůl, pepř mletý, cukr, šťáva citronová, ocet, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu