Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vdolky naší holky

Hodnocení receptu je 5,0 (139×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 58 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky, smažíme postupně

58 min (50 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky, smažíme postupně)

Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné, těsně před vychladnutím.

Suroviny pro 24 kusů

24kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 341 kJ /
2 233 kcal
Bílkoviny63,53 g
Tuky58,51 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 610 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy356,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vytvoříme klasické kynuté těsto: kvásek - rozdrobené droždí, trochu vlažného mléka, špetka cukru, necháme nakynout. Krok 2: Potom smícháme mouku se špetkou soli, cukrem, rozpuštěným vlahým máslem, zbytkem vlažného mléka, vajíčkem a citronovou kůrou. Nakonec přilijeme kvásek, zapracujeme dobře těsto a když tvoří puchýře, je hotové. Necháme ho kynout přikryté utěrkou přibližně 1 hodinu. Krok 3: Pak položíme těsto na vál posypaný moukou, vyválíme je na 1 cm placku (podsypáváme moukou podle potřeby). Vykrájíme kolečka a do všech uděláme uprostřed důlek (např. malou skleničkou). Ještě necháme na vále 15–20 minut nakynout (znovu obnovíme důlky). Krok 4: Pak usmažíme ve větším množství oleje po obou stranách tak, aby trochu plavaly - jde to hodně rychle, proto neodcházíme. Jako první smažíme stranu s důlkem, poté obrátíme. Krok 5: Vdolky zdobíme rybízovou marmeládou nebo švestkovými povidly. Na ně dáme lžičku zakysané smetany a nastříkáme šlehačku.

TIP: Jak vyšlehat šlehačku

Zveřejněno 7. 11. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Ani nevím, odkud mám recept, ale takto ho mám v hlavě a název je podle naší dcery, která se z nich dokáže slušně "přežrat". Do poloviny důlků dáme povidla a do druhé půlky dáme marmeládu, na ni lžičku zakysané smetany a nastříkáme šlehačku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vdolky naší holky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gv8Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vdolky naší holky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gv8Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (164)

Dneska jsem tento recept vyzkoušela,dělala jsem je poprvé a musím říct,že se povedly,moc nerozumím tomu,že s tím testem má někdo problem 🤷 krásně hodinu kynulo,možná jen se trochu lepidlo,tak jsem si podsypala víc mouky a bylo to super 🙂 pokud někomu vyšli koblihy,tak to bude tím důlkem,který se musí udělat i po kynutí na plechu,já to u jednoho neudělala a mám koblihu 😂 po usmazeni jsou nadýchané, nahoru jsme dali povidla a šlehačku a je to fakt lahoda <3 takže za mě palec nahoru a určitě tyto vdolky budu dělat častěji.

Dělám už poněkolikáté z tohoto receptu a vždy se povedlo, těstíčko je nadýchaný jedna báseň a rodina byla moc spokojená, moc děkuji za recept!!! <3

Klara..: za mě taky ne, místo vdolku mám koblihy, taky se mě těsto lepidlo a taky sem si říkala, dobrý sem 33tt těhotná tak sem asi něco posr**** ale taky sem dodrzela postup a taky pridavala mouku, jelikož se mi to zdálo lepkavé. A mám koblihy vdolek a ještě se to všude droby
No vracím se ke svému receptu, take

Perfektní byly.

Naprosto luxusni! Konecne vdolky,jake delavala moje babicka. S hruskovymi povidly, kysanou smetanou a strouhanym tvarohem! Testo jsem zadelala v pekarne,krasne se s nim pote pracovalo. Dekuji , ukladam 🥰

Za mě ne… Zkusila jsem to dvakrát. Myslela jsem, že jsem poprvé udělala někde chybu… Dala jsem mu druhou šanci a zas strašné… Těsto se lepilo, takže jsem přidávala mouku a pak to bylo o ničem… Měla jsem pocit, jak kdybych jedla langoše 😃 Nebo chuťově něco dost podobného 😃 Přitom postup jsem dodržela, tak nevím… Vrátím se ke svému původnímu receptu :)

Jednoduché a moc chutné.

Luxusní! Díky moc:-*

Nevim, co delam spatne. Testo jsem zkusila uz podruhe, myslela jsem si, ze jsem poprve neco pokazila. Pokazde ale bylo testo totalne lepive a vyvalet <3slo az po pridani tak dalsich min 100g mouky. Jestli to je pekarnou. Nevim. Ale potreti uz do toho nepujdu :(. Chutove pak dobre, ale s testem se mi hrozne spatne pracovalo.

Vynikající,dělala jsem je včera a mám chut je dnes udělat znova :D :D Zařazeno do oblíbených <3

Výborné vdolky, s těstem se výborně pracuje,:yes:'přidala jsem 2 lžíce rumu:-)

Teď jsem vdolky dodělala a jsou výborné, recept si ukládám. :yes:

Nejlepší vdolecky které znám,dělala jsem spousty receptů,ale tento je jednoznačně nejlepší<3:yes: :-) někdy dělám ze špaldové hladke+pšeničné chlebove a vždy jsou dokonale-doporučuji vsem:yes:

taddy1: Děkuji, že jsi je udělala a mám radost, že tak chutnali a a by jsi je pořádně ochutnala, musíš je udělat znovu:-D

Vdolečky jsou opravdu luxusní. Bylo jich 37 ks a jak jsem je smažila, tak mi je zbytek rodiny odebíral, zdobil a konzumoval. Zachránila jsem jeden poslední a ten jsem vyfotila a přispěla s dovolením sem. Navíc jsem jen do těsta dala trošku rumu. Děkuji za recept. :yes::yes::yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
vdolky recept, recept na vdolky, vdolky, recept vdolky, kynute vdolky, recepty vdolky, slané vdolky, bavorské vdolečky kluci v akci, výborné vdolky, recepty na vdolky, babiččiny vdolky, vdolky z hladké mouky, bavorské vdolečky jako peříčko, kluci v akci vdolky, vdolky slané, nadýchané vdolky, vdolky s paradou, top recepty vdolky, vynikající vdolky, vdolky recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, droždí, vejce, máslo, kůra citronová, sůl, olej, smetana kysaná, šlehačka, marmeláda rybízová, povidla švestková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu