Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 599 kJ / 1 577 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
Tuky | 5,78 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 361 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 363,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 120°C. Šleháme bílky při střední rychlosti do částečného zpevnění. Jakmile tvoří tzv. měkké špičky, začneme postupně přidávat cukr. Zvýšíme rychlost a šleháme, dokud není sníh krásně hladký, pevný a lesklý. Špičky se nesmí ani pohnout, ale pozor, ať sníh nepřešleháte. Krátce, ale důkladně vmícháme citrón a vanilku.
Krok 2: Nyní záleží, jakou formu chcete dortu dát. Buď můžete udělat klasický dort. Těsto rozprostřete na plech s pečícím papírem ve tvaru kruhů dle libosti. Těsto netřeba nijak uhlazovat, Pavlova si přímo žádá nedokonalosti. Také můžete udělat mini verze, ty se většinou na plech stříkají cukrářským sáčkem s ozdobnou špičkou. Já nejraději dělám věnec. Zespodu papíru nakreslíme kruh o průměru 25-30 cm. Poté uděláme 8-10 hromádek těsta, které lžící dotvarujeme.
Krok 3: Vložíme do trouby, snížíme teplotu na 100°C a pečeme 1 hodinu. Poté vypneme a Pavlovu necháme v troubě přibližně hodinu ,,dojít".
Krok 4: Po vychladnutí potřeme vyšlehanou šlehačkou, ozdobíme ovocem a necháme pár hodin odležet v lednici. Dokonalá Pavlova musí zvenku křupnout a uvnitř být vláčná.
Zveřejněno 1. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pavlova (dort)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMYQ
Moje poznámka
Pavlova (dort)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMYQ
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 10 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 11 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 17 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Tereza z Peče celá země pokřtila svou detektivku s recepty: Nechyběli kamarádi ze soutěže, Míša Landová ani kriminalista
Lékárna.cz: Jak vybrat správné proteinové produkty a na co si dát pozor
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 10 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 13 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 13 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 14 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 15 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 16 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 17 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 19 hodinami
Vaňkova česnečka
gabikka 20. 10. 2024 20:22
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
šťáva citronová,
extrakt vanilkový
Komentáře (17)