Karlovarský knedlík
Výborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením je karlovarský knedlík. Recept je hezky rozepsaný pro ty, kdo knedlík vaří poprvé. Zkuste použít potravinářskou fresh fólii podle videa, jak karlovarský knedlík zabalit a vytvarovat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 913 kJ / 1 652 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,26 g |
Tuky | 26,65 g |
Vláknina | 18,05 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 2,46 g |
Sůl | 5,89 g |
Sacharidy | 279,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky (nejlépe 2 dny staré) nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a necháme oschnout nejlépe do druhého dne.
Krok 2: Petrželovou nať nasekáme a přisypeme k pečivu.
Krok 3: Do jiné misky nalijeme mléko, přidáme žloutky, rozšleháme, a přisypeme hrubou mouku.
Krok 4: Vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme a přidáme strouhaný muškátový oříšek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Všechny suroviny promísíme, aby se spojily a přimícháme tuhý sníh.
Krok 5: Do velkého kastrolu dáme vařit vodu.
Krok 6: Vezmeme silný igelitový sáček na tlačenku (průměr 100–150 mm) a jeden konec zavážeme. Plníme směsí a postupně stlačujeme. (Nemáte-li sáček na tlačenku, můžete hmotu na knedlík zabalit do potravinové fólie, dobře utáhnout jako zabalený bonbon a dát vařit takto.)
Krok 7: Délku knedlíku zvolíme podle velikosti průměru hrnce, ve kterém se budou vařit. Po naplnění vytlačíme vzduch a zavážeme s rezervou přibližně 2 cm druhý konec. Knedlík totiž lehce zvětší svůj objem.
Krok 8: Sáčky naplněné knedlíkovou směsí a zavázané, vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut a poté je vytáhneme, propícháme je a necháme chvilku odpočinout.
Krok 9: Následně odstraníme fólii a krájíme na plátky.
Zveřejněno 19. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karlovarský knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ByNJ
Moje poznámka
Karlovarský knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ByNJ
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 12 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 13 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové muffiny s čokoládou
Borinka před 52 minutami
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 10 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 10 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 11 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 12 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 12 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 13 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 13 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 14 hodinami
Tématické fráze:
karlovarský knedlík,
karlovarský knedlík recept,
karlovarské knedlíky,
recept na karlovarský knedlík,
karlovarský knedlíky,
top recepty karlovarsky knedlik,
nejlepší karlovarský knedlík,
karlovarské knedlíky recept,
karlovarské knedlíky top recepty,
recept na karlovarské knedlíky,
recept karlovarský knedlík,
karlovarský knedlík top recepty,
karlovarsky knedlik recepty,
karlovarské knedlíky z rohlíků,
domaci karlovarsky knedlik,
recepty karlovarský knedlík,
karlovarský knedlík z rohliku,
knedlík karlovarský,
recepty na karlovarský knedlík,
karlovarskýknedlík
Suroviny:
rohlík,
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
nať petrželová,
ořech muškátový strouhaný,
sůl
Komentáře (55)