Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechový piškotový zákusek s krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Suroviny pro 18

18

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 214 kJ /
4 353 kcal
Bílkoviny143,61 g
Tuky105,21 g
Vláknina23,58 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 5,51 g
Sůl13,55 g
Sacharidy696,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme pudink dle návodu na obalu a necháme za občasného promíchání vychladnout.
Oddělíme žloutky od bílků do dvou misek. Zapneme troubu na 180°C a necháme předehřát. Krok 2: Ušleháme z bílků se špetkou soli tuhý sníh, poté žloutky s cukrem vyšleháme do bílé pěny a postupně přidáváme horkou vodu. Do ušlehané pěny přidáme ořechy, prosátou mouku smíchanou s práškem, vmícháme polovinu sněhu, pak přidáme druhou polovinu a ručně metličkou zlehka zapracujeme. Přendáme na plech vyložený podložkou nebo pečícím papírem a dáme péct dorůžova (podle trouby asi 10 minut). Hotový piškot necháme vychladnout. Krok 3: Na krém ušleháme máslo s cukrem a za stálého šlehání přidáváme vychladlý pudink. Vzniklý krém rozdělíme na dvě části a do jedné zašleháme prosáté kakao. Piškotový plát rozkrojíme na poloviny a jednu polovinu nejprve lehce potřeme marmeládou a na ni naneseme bílý krém. Krok 4: Do krému zlehka vtiskneme piškoty a pokapeme je rumem. Na druhý plát natřeme kakaový krém a ten převrátíme na piškoty. Lehce přimáčkneme a dáme vychladit, alespoň na hodinu, ideálně do druhého dne.
Před podáváním ozdobíme šlehačkou nebo čokoládovou polevou a nakrájíme na řezy.

Zveřejněno 21. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WMgJ

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WMgJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

MiskaM: :-) děkuji za komentář - aspoň je poznat , že jsem už také stará babička :-) Hezký večer:-K

Krásný zákusek Maruško :-K a i talířek, takové měla přesně moje babička

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, ořechy strouhané, voda, sůl, kypřící prášek, mléko, pudink vanilkový, cukr, máslo, cukr moučkový, kakao, rum, piškoty cukrářské, marmeláda rybízová, šlehačka,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu