Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprová omáčka s hovězím masem

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sladkyzivot.blog Sladkyzivot.blog

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Jedna z nejoblíbenějších omáček - koprovka. Plná smetany a kopru, který poznáte díky jeho specifické chuti a vůni. Vyzkoušejte tento recept se základem z hovězího vývaru, který dodá omáčce tu správnou chuť.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 798 kJ /
4 015 kcal
Bílkoviny373,54 g
Tuky205,74 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 1,16 g
Sůl2,68 g
Sacharidy165,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme hovězí maso, cibuli a koření. Zalijeme litrem vody. Vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Doporučuji papiňák. Krok 2: Když je maso uvařené, vývar scedíme. Vývaru by mělo být asi 820 ml. Krok 3: Maso dáme stranou a čistý vývar necháme v hrnci na přípravu omáčky. Krok 4: Ve druhém, velkém a hlubokém hrnci rozehřejeme máslo, které zasypeme moukou, za stálého míchání uděláme světlou jíšku. Krok 5: Jíšku ve velkém hrnci zalijeme směsí vývaru, mléka a smetany a mícháme. Krok 6: Omáčku nyní dochutíme octem, cukrem a případně ještě solí. Za stálého míchání krásně houstne. Krok 7: Vhodíme nadrobno pokrájený kopr a necháme projít varem. Krok 8: Servírujeme s hovězím masem, které jsme nakrájené vložili zpět do omáčky. Krok 9: Houskový knedlík je v tomto případě tou správnou a jedinou vhodnou přílohou.

TIP: Jak uvařit koprovou omáčku. Jak ji zahustit a ochutit podle osvědčených receptů

Zveřejněno 21. 2. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YOkK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YOkK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

casino: Souhlas, do koprovky smetana a máslo. Šťáva z masa na knedle, ne do zelíčka. ;-)

Eja57: " A to já tu masovou chuť v koprovce nerada..."
To je OBECNĚ i můj případ nechutenství ;-)
Vrcholem bylo, když babička paní casinové dělala vepřoknedlozelo a na závěr fantastické moravské zelí "vylepšila" šťávou po upečení masa (říkali tomu "podpoušt") 8-(
***
No a kdy už se konečně naučíte vkládat funkční odkazy, he? :-K
https://www.labuznik.cz/recept/snehurcina-sladkoky...

Eja57: moc děkuji ????????

Sladkyzivot.blog: :-K všechny Vaše recepty jsou moc dobře napsané:yes: a i dobre co jsem zkusila

Eja57: Děkuji za váš názor :-8:-8:-8 S hovězím masem vývar přidávám. S vajíčky a brambory ho zase nedávám. Mám ráda oboje :-):-):-)

Skvěle napsaný recept:yes:
( A to já tu masovou chuť v koprovce nerada, dělám klasiku se žloutkem nakonec a jako příloha vždy brambory, bez masa, ale recept je super.
www.labuznik.cz/recept/snehurcina-sladkokysela-smetanova-koprova-omacka/)

Suroviny:
smetana ke šlehání, mléko polotučné, máslo, mouka bezlepková jizerka, sůl, ocet, cukr, kopr čerstvý, maso hovězí, cibule, koření nové koření, bobkový list, vývar masový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu