Suroviny
Porce: 8 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 260 kJ / 5 559 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,13 g |
Tuky | 319,67 g |
Vláknina | 22,25 g |
Cholesterol | 333 mg |
Sodík | 487 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 587,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 170-180° C . Ve větší misce promícháme všechny sypké suroviny a v menší zvlášť všechny tekuté. Smícháme vše dohromady a vlijeme na plech vyložení silikonovou podložkou nebo papírem, uhladíme stěrkou.
Krok 2: Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 -180° C a pečeme cca 7-9 minut (hlídáme, každá trouba peče jinak, dort na 25-30 minut). Z vychladlého plátu pak vykrájíme vykrajovátkem o průměru 7-8 cm korpusy na dortíky. Vyjde 16 koleček z jednoho plechu o vnitřní velikosti 33 x33 cm. Připravíme si proužek silnější fólie (asi jako obal na spisy) široký podle výšky vykrajovátka a dlouhý jako jeho vnitřní obvod.
Než plát vychladne, ušleháme mascarpone se šlehačkou a cukrem v množství, jak komu chutná. Pokud by měla šlehačka méně než 33% použijeme ještě ztužovač. Krok 3: Dortíky sestavíme pomocí vykrajovátka - na jedno kolečko dáme vykrajovátko a získáme dno, vložíme dovnitř fólii a pomocí sáčku s ustřiženým rohem nastříkáme krém do 3/4 výšky, přiklopíme druhé kolečko a přitiskneme po celé ploše. Tahem vzhůru odstraníme vykrajovátko a následně sejmeme opatrně fólii, případné nesrovnalosti uhladíme nožem nahřátým v teplé vodě. Krok 4: Pokračujeme ä stejně uděláme dalších 7 dortíků, které dáme ztuhnout na 1 hodinu do chladu. Pak ozdobíme dle chuti a fantazie, můžeme polít čokoládou, ozdobit šlehačkou, přidat ovoce nebo různé dortové ozdůbky, čokoládové bonbony nebo rafaelo atd.
Než plát vychladne, ušleháme mascarpone se šlehačkou a cukrem v množství, jak komu chutná. Pokud by měla šlehačka méně než 33% použijeme ještě ztužovač. Krok 3: Dortíky sestavíme pomocí vykrajovátka - na jedno kolečko dáme vykrajovátko a získáme dno, vložíme dovnitř fólii a pomocí sáčku s ustřiženým rohem nastříkáme krém do 3/4 výšky, přiklopíme druhé kolečko a přitiskneme po celé ploše. Tahem vzhůru odstraníme vykrajovátko a následně sejmeme opatrně fólii, případné nesrovnalosti uhladíme nožem nahřátým v teplé vodě. Krok 4: Pokračujeme ä stejně uděláme dalších 7 dortíků, které dáme ztuhnout na 1 hodinu do chladu. Pak ozdobíme dle chuti a fantazie, můžeme polít čokoládou, ozdobit šlehačkou, přidat ovoce nebo různé dortové ozdůbky, čokoládové bonbony nebo rafaelo atd.
Zveřejněno 14. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černo-bílé dortíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvJP
Moje poznámka
Černo-bílé dortíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvJP
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 11 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 12 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 9 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 9 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 9 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 11 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 11 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 12 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 12 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 13 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr krystal,
kakao,
sůl,
voda,
olej slunečnicový,
esence vanilková,
ocet,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
zdobení
Komentáře (2)