Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvojctihodné luxus koláčky

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petonka Petonka

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Hezké chvíle máme spojené s pohodou a dobrým jídlem. Tyto koláčky vám pohodu připraví kdykoliv. Lahodný tvaroh a pikantní povidla se chuťově skvěle doplňují. Na koláčcích si skvěle pochutnáte také třeba v doprovodu šálku dobrého čaje či kávy.

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 773 kJ /
6 160 kcal
Bílkoviny102,06 g
Tuky311,57 g
Vláknina24,36 g
Cholesterol 699 mg
Sodík 3,36 g
Sůl8,37 g
Sacharidy714,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme kvásek z 50 ml teplého mléka, kostky droždí, lžičky cukru a lžíce mouky. Vše ručně rozšleháme a necháme na teplém místě vzejít. Krok 2: V míse smícháme obě mouky, prosejeme, přidáme sůl a zbytek cukru a promícháme. Krok 3: Přidáme vzešlý kvásek, zbytek teplého mléka, olej a žloutky. Krok 4: Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto, které zakryjeme potravinářskou folií nebo pomoučíme a přikryjeme utěrkou, aby neoschlo. Necháme cca 45 minut v teple kynout. Krok 5: Než vykyne těsto, připravíme si tvarohovou náplň tak, že tvaroh smícháme s oběma cukry a dochutíme rumem. Krok 6: Na drobenku smícháme mouku, cukr a máslo dohromady. Krok 7: Vykynuté těsto lehce prohněteme a rozdělíme na 30 přibližně stejně velkých kousků. Krok 8: Každý bochánek prsty roztáhneme, naplníme tvarohovou náplní a zabalíme jako vdolek/koláček. Krok 9: Spojem dolů je položíme na plech s pečicím papírem, uprostřed koláčku promáčkneme dolíček a naplníme ho povidly. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drobenkou. Krok 10: Hotové koláčky necháme na plechu ještě asi 10 minut kynout. Krok 11: Vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme dorůžova přibližně 25 minut.

TIP: Jak připravit dokonalé dvojctihodné koláče

Zveřejněno 3. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojctihodné luxus koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NMDz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojctihodné luxus koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NMDz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Podobné jsem pekla a byly super. Díky za připomenutí

mika59: krásné <3

Koláče jsou moc dobré, přidala jsem foto..:-)

Petonka: děkuji :-8

El.Magios: máte je krásné <3

Naprosto luxusní koláče <3 ...moc děkuji za recept :yes:

Tak tyto koláčky jsou opravdu luxus<3...těsto se krásně zpracovává, nelepí se......výsledek opravdu mňamózní :yes::yes::yes:....děkuji za inspiraci a dovoluji si tento recept uložit do mých oblíbených:-K.

magdalenka: a děkuji za upozornění, opravila jsem..

magdalenka:v pravo nahoře vedle surovin 30 ks
V bodu 3 se asi záhadně přepsala nula na tečku:-D
Je jich odhadem 30 ks

Bod 3 - koľko asi kusov? Dík.

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, cukr moučkový, sůl, droždí čerstvé, mléko, olej, žloutek, vejce, povidla švestková, tvaroh kostka, cukr vanilkový, cukr moučkový, rum, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu